Women of the Venezuelan Chaos: Panel discussie met speciale gasten en regisseur Margarita Cadenas

Women of the Venezuelan Chaos

Voertaal: Engels

Panel discussie met o.a. Leopoldo López Gil, vader van politiek gevangene Leopoldo López en regisseur Margarita Cadenas over de crisis in Venezuela.

Na afloop van de screening zal er een panel discussie plaatsvinden over de crisis in Venezuela tussen enkele internationale gasten, onder wie Leopoldo López Gil, vader van de oppositieleider en politiek gevangene Leopoldo López, filmmaker Margarita Cadenas, Nederlands-Venezolaans politicologe Sasha Ojeda Mendoza en Latijns-Amerika correspondent en expert Edwin Koopman

Het Europees Parlement steunt de mensenrechten ook door uitreiking van de jaarlijkse, in 1988 opgerichte Sacharovprijs voor de vrijheid van denken. De prijs wordt toegekend aan personen die zich op bijzondere wijze hebben ingezet voor de mensenrechten over de hele wereld; zo wordt de aandacht gevestigd op schendingen van de mensenrechten en worden de winnaars van de prijs en de zaak waarvoor zij zich inzetten gesteund. In 2017 werd deze prijs uitgereikt aan de Democratische oppositie in Venezuela

Venezuela bevindt zich al enkele jaren in een politieke, economische en sociale crisis. De regerende partij heeft de rechtsstaat en de constitutionele orde geleidelijk aan ingeperkt, en in maart 2017 heeft het Hooggerechtshof de democratisch gekozen Nationale Vergadering uit de wetgevende macht gezet. Het aantal poltieke gevangenen is opgelopen tot meer dan zeshonderd. 

Sinds begin 2017 zijn meer dan 130 tegenstanders van het regime om het leven gebracht en meer dan 500 willekeurig gearresteerd.

In eerdere jaren verwelkomde het Movies That Matter Festival Sacharovprijs-winnaars als de Iraanse filmmaker Jafar Panahi (This is Not a Film, Taxi) en de Congolese arts Denis Mukwege (The Man Who Mends Women).

Deze vertoning is georganiseerd in samenwerking het het Europees Parlement

WANNEER & WAAR?

dinsdag 27 maart 2018 - 19:30
Theater aan het Spui Grote Zaal
Bestel kaarten hier