The One Minutes Jr. Awards 2020

20: One Minutes Jr. Awards 2020

In navolging van het advies van het RIVM hebben we tot onze grote spijt moeten besluiten het komende Movies that Matter Festival, dat van 20 t/m 28 maart zou plaatsvinden in Den Haag, te annuleren. Dit betekent dat de uitreiking van The One Minutes Jr. Awards 2020 op 27 maart niet kan plaatsvinden tijdens het Movies that Matter Festival in Den Haag.

In overleg met The One Minutes is er besloten om The One Minutes Jr. Awards 2020 online voort te zetten en de winnaars op 27 maart bekend te maken. 
Je bent uitgenodigd om met ons mee te doen op Instagram en Facebook, waar alle
genomineerden te zien zullen zijn.

The One Minutes Jr. Awards 2020
Vijftien één minuut durende films gemaakt door jongeren uit Eritrea, Japan, Libanon, Myanmar, Nederland, Nigeria, Palestina, Zuid-Korea, Syrië en Turkije zijn genomineerd voor The One Minutes Jr. Awards 2020. Bekijk hier welke films genomineerd zijn.

Hoe is het leven van een jonge vluchteling in Nederland? Hoe gaan Koreaanse meisjes om met de constante druk om elegant en vrouwelijk te zijn? Wat is de invloed van oorlog op het dagelijkse leven in Syrië? Sinds 2002 reizen filmmakers de hele wereld rond als onderdeel van The One Minutes Jr.-project om samen met kinderen antwoorden op deze vragen te vinden. Hun creaties zijn voorbeelden van verbazingwekkende veerkracht en jeugdige creativiteit.

De juryleden zijn filmmaker Mijke de Jong (BlueBird, Frailer, Layla M.), filmmaker (Bodkin Ras) en schrijver (Meneer Sadek en de Anderen) Kaweh Modiri en acteur Dennis Overeem, mede-oprichter van The Buddy Film Project, dat vluchtelingenfilmmakers helpt een netwerk in de Nederlandse filmindustrie op te bouwen.

De One Minutes Jr. Awards 2020 worden mogelijk gemaakt met de steun van Movies that Matter. De productie van werken in de competitie werd ondersteund door UNICEF, Korea International Cooperation Agency (KOICA), de Vrolijkheid - De Nationale Stichting voor de Promotie van Geluk, COA en de gemeente Amsterdam.