Expo's

Activist Expo


De Activist expositie gaat op een speelse en kleurrijke manier in op het leven en werk van de activisten van het Movies that Matter Festival 2020. De expositie vindt gratis plaats van 9 tot en met 18 maart in het Atrium van het stadhuis voorafgaand aan het festival en tijdens het festival in de foyer van Theater aan het Spui.

9 t/m 18 maart, Atrium Den Haag
20 t/m 28 maart, Foyer van Theater aan het Spui
Gratis toegankelijk

I Wanted to Live


I wanted to live is een video-installatie van Duitse kunstenaar Christian Rogler die stilstaat bij de gedocumenteerde dood van meer dan 35.597 vluchtelingen en migranten, die sinds 1993 hun leven binnen of bij de grenzen van Europa hebben verloren. De gegevens die gebruikt worden in dit digitale memoriam zijn verzameld door "United against refugee deaths", een pan-Europese organisatie gevestigd in Amsterdam.

20 t/m 28 maart, Foyer van Theater aan het Spui
Gratis toegankelijk

Beyond the Bounds: een Shelter City tentoonstelling


Van 28 februari tot en met 26 maart is in het Atrium Den Haag Beyond the Bounds: een Shelter City tentoonstelling te bezichtigen. Deze tentoonstelling vertelt de verhalen van zes bedreigde mensenrechtenverdedigers die tijdelijk in Nederland verbleven om uit te kunnen rusten in een veilige omgeving.

De tentoonstelling kijkt verder dan hun rol als ‘activist’ en nodigt uit om via de verhalen van Jose, Tama, Kimsor William, Baryalai en Khaled de menselijke kant van activisme te leren kennen. Hun verhalen zijn vastgelegd door laatstejaars KABK studenten, fotograaf Bebe Blanco Agterberg en grafisch ontwerper Edward Dżulaj.

De Haagse mensenrechtenorganisatie Justice and Peace heeft met steun van de Nationale Postcode Loterij en het Ministerie van Buitenlandse Zaken deze tentoonstelling ontwikkeld. Deze tentoonstelling maakt onderdeel uit van het Movies that Matter Festival en is een samenwerking met Atrium City Hall.

28 februari t/m 26 maart, Atrium Den Haag
Gratis toegankelijk

Pride Photo AwardVan 9 t/m 26 maart is in het Atrium Den Haag zijn de winnende foto's van de Pride Photo Award te zien. De onderwerpen variëren van same-sex huwelijken en relaties in Myanmar, LHBTQI+ rechten in Indonesië, van liefdesverhalen in Europa tot LHBTQI+ wapenbezitters in America, ‘Muxe’ gender identiteit in Mexico, en veel meer.

Pride Photo is een jaarlijkse internationale wedstrijd voor foto’s over seksuele en gender diversiteit. Zij zoeken foto’s die lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders (LHBT-ers) in al hun verscheidenheid in beeld brengen. Daarnaast zoeken zij foto’s die mensen aan het denken zetten over de stereotype beelden van mannelijkheid en vrouwelijkheid. Met het tonen van deze diversiteit willen we tegenwicht bieden aan de vaak eenzijdige beelden van homo’s, lesbo’s, biseksuelen en transgenders in de media. Deze tentoonstelling maakt onderdeel uit van het Movies that Matter Festival en is een samenwerking met Atrium City Hall.

9 t/m 26 maart, Atrium Den Haag
Gratis toegankelijk