Sing Your Song

Susanne Rostock

Verenigde Staten 2011, 104 min.

Documentaire

Gesproken taal: Engels

Festivaljaar: 2012

Zijn naam en liedjes zijn wereldberoemd. De meeste mensen kennen Harry Belafonte als zanger en acteur. Minder bekend is zijn tomeloze inzet voor de Amerikaanse burgerrechtenbeweging en onvermoeibare politieke engagement.

Met grote overtuiging en een onuitputtelijke dosis positivisme zet Harry Belafonte zich al een halve eeuw in voor mensenrechten in zijn eigen land en ver daarbuiten. Geboren in 1927, groeide de Afro-Amerikaanse Belafonte op in een zwaar discriminerend en sterk gesegregeerd Amerika. In zijn vroege carrière ondervond Belafonte veel tegenstand van de blank-georiënteerde samenleving. Zo ontstond er een rel toen hij samen met zangeres Petula Clark in een televisieprogramma een liedje zong en zij – als blanke vrouw – even zijn arm vasthield. Vanaf de eerste dag dat hij het podium betrad, heeft Belafonte zich hard gemaakt voor de rechten van etnische minderheden. Dit veelal in gezelschap van andere grote mensenrechtenpioniers als Martin Luther King, Nelson Mandela en Sidney Poitier. Inmiddels 84 jaar oud is Belafonte nog steeds strijdbaar en weet hij oude en jonge generaties te verenigen in het gevecht voor een betere wereld.
Regisseur Susanne Rostock maakte samen met producer Gina Belafonte – Harry’s dochter – een indrukwekkend en muzikaal portret over de man achter de ‘Banana Boat Song’.

Synopsis

Credits

Officiële website: http://www.singyoursongthemovie.com

Productie:

S2BN Entertainment

cbanach@s2bnent.com

+1 3476458924

www.s2bnent.com

World sales:

K5 Media Group GmbH

contact@k5mediagroup.com; info@k5international.com

+49 89 37505590

www.k5mediagroup.com; www.k5international.com