Together

Zhao Liang

Hong Kong, China 2010, 83 min.

Documentaire

Gesproken taal: Mandarijn

Ondertiteling: Engels

Nederlandse première

Festivaljaar: 2012

Aangrijpende making-ofover het zwijgen over hiv en aids in China. Zilveren Beer-winnaar Gu Changwei verfilmt een verboden boek over gediscrimineerde patiënten. Movies that Matter Festival-veteraan Zhao Liang gunt ons een intrigerende blik achter de schermen en zoekt via internet contact met dragers van het virus.

Er is in China veel onwetendheid over hiv en aids. Veel mensen associëren de ziekte met onzedelijk gedrag en er wordt nauwelijks over gepraat. Uit angst voor de stigmatisering besluiten veel aidspatiënten in China hun ziekte verborgen te houden. Voor de bijrollen in zijn nieuwe speelfilm The Woman wilde regisseur Gu Changwei werkelijke patiënten casten. Via speciale ‘support groups’ komen de filmmakers in contact met patiënten die mee willen werken aan de film. Ook bezoekt de regisseur een ‘Red Ribbon’-school waar kinderen met aids les krijgen. Het resultaat is een vrijmoedig portret over mensen die zich verenigd én gebrandmerkt zien onder één noemer: die van aidspatiënt.
Regisseur Gu Changwei is een van de geïnterviewde filmmakers in de documentaireAi Weiwei: Never Sorry over de befaamde Chinese kunstenaar.

Synopsis

Credits

Productie:

Edko Films LTD

edkofilm@hkstar.com

+852 2529 3898

www.cinema.com.hk

World sales:

Edko Films LTD

edkofilm@hkstar.com

+852 2529 3898

www.cinema.com.hk