Omar m'a tuer

Roschdy Zem

Frankrijk 2011, 85 min.

Fictie

Gesproken taal: Frans

Marseille, 2 februari, 1994. Omar Raddad, een Marokkaanse tuinman, wordt veroordeeld tot 18 jaar gevangenisstraf voor de moord op zijn werkgeefster, een welgestelde weduwe. Haar lichaam werd gevonden in de kelder van haar villa. Letters op de muur, geschreven in bloed beschuldigden hem: "Omar heeft me vermoort" (Omar m'a tuer).

Tijdens de rechtzaak wijzen meerdere elementen erop dat het onderzoek naar de moord niet correct werd uitgevoerd. Het veranderen van de datum van overlijden van het slachtoffer, niet afgenomen vingerafdrukken, de snel uitgevoerde crematie van het slachtoffer, de verdwijning van een getuige…

Synopsis

Een journalist, overtuigd van Omars onschuld, gaat op onderzoek uit naar een van de meest schokkende, rechterlijke dwalingen van de afgelopen twintig jaar. Zijn conclusie is dat er twee soorten gerechtigheid bestaan: een voor de rijken en een voor de armen.

OMAR M’A TUER is een aangrijpend en waargebeurd rechtbankdrama dat wordt bestempeld als de Dreyfus-affaire van de twintigste eeuw. Het was de officiële Marokkaanse inzending voor de Oscar voor Beste Niet-Engelstalige Film. (Cinemien)

Credits

Productie:

Tessalit Productions

contact@tessalit.com

+33 14 31 31 060

Nederlandse distributie:

Cinemien

info@cinemien.nl

+31205776010 / +31205776020

www.cinemien.nl