High Tech, Low Life

Stephen Maing

China, Verenigde Staten 2012, 87 min.

Documentaire

Gesproken taal: Mandarijn

Ondertiteling: Engels

Festivaljaar: 2013

Roadtrippend door China volgt deze documentaire twee bloggers op hun journalistieke reizen door het land. Gewapend met mobiele telefoons, camera’s en laptops stellen ze sociale misstanden aan de kaak en voelen ze steeds de hete adem van de autoriteiten in de nek.

Synopsis

De jonge Chinese groenteverkoper Zola besluit een tweede leven te beginnen als ondergronds journalist. Zonder verbonden te zijn aan gevestigde media, omzeilt hij de restricties die de Chinese overheid de pers oplegt. Zo geeft hij een stem aan mensen wier verhaal doorgaans onopgemerkt blijft. Zijn 57-jarige voorganger en collega ‘Tiger Temple’ mag zich China’s eerste echte burgerverslaggever noemen. Op zijn fiets doorkruist hij de Chinese provincies en documenteert het gevecht van dorpelingen tegen onderdrukking en armoede.

Beide verslaggevers zien hun activiteiten meer dan eens gedwarsboomd door de overheid en moeten zich tegelijkertijd zien te verzoenen met een groeiend gevoel van individualisme, maatschappelijke verantwoordelijkheid en persoonlijke opoffering. Vanuit het perspectief van twee verschillende generaties toont de film een alternatief portret van nieuwsgaring in het China van de 21e eeuw.

Credits

Officiële website: http://www.hightechlowlifefilm.com

Productie:

Mud Horse Pictures, LLC

hightechlowlifefilm@gmail.com

617-304-6316

www.hightechlowlifefilm.com

World sales:

Cat & Docs

info@catndocs.com

+33144617748

www.catndocs.com