Omar

Hany Abu-Assad

Palestina, Nederland 2013, 97 min.

Fictie

Gesproken taal: Arabisch, Hebreeuws

Ondertiteling: Nederlands

Festivaljaar: 2014

Voor Nadia, de liefde van zijn leven, is Omar tot bijna alles bereid: zelfs het ontwijken van kogels. Dagelijks klimt hij over de scheidingsmuur bij de Westelijke Jordaanoever om bij haar te zijn. Dan wordt hij gedwongen te kiezen tussen Nadia en de loyaliteit aan zijn vrienden. Spannende speelfilm van Paradise Now regisseur Hany Abu-Assad

Synopsis

De gevoelige jonge bakker Omar is eraan gewend om kogels te ontwijken. Voor Nadia, de liefde van zijn leven, trotseert hij de vele gevaren en klimt over de scheidingsmuur bij de Westelijke Jordaanoever. Wanneer zijn vrienden een verzetsdaad plannen tegen het Israëlische leger, loopt de situatie uit de hand en wordt Omar gearresteerd. Hij komt terecht in een kat-en-muisspel met de militaire politie en het wordt duidelijk dat hij voor zijn vrijlating een hoge prijs zal moeten betalen. Zal Omar er in slagen om zijn vrienden, grote liefde en overtuiging trouw te blijven?
Omar is de eerste speelfilm die volledig uit Palestina komt en is geregisseerd door de Nederlands-Palestijnse regisseur Hany Abu-Assad Hij maakte eerder de veel bekroonde speelfilm Paradise Now en won voor Omar op het filmfestival in Cannes de Jury Prijs.

Officiële website: http://www.the-match-factory.com/films/items/omar

Credits

Productie:

ZBros Productions

Nederlandse distributie:

September Film Distribution

info@septemberfilm.nl

+31205357550

www.septemberfilm.nl

World sales:

The Match Factory

info@matchfactory.de

+4930443190520

www.the-match-factory.com