The Attack

Ziad Doueiri

Libanon, Frankrijk, Qatar, Egypte, België 2012, 102 min.

Fictie

Gesproken taal: Hebreeuws, Arabisch

Ondertiteling: Nederlands

Festivaljaar: 2014

Bloedstollende thriller over de Israëlisch-Palestijnse chirurg Amin die zijn vrouw bij een bomaanslag verliest. Wanneer blijkt dat zíj de aanslag heeft gepleegd, begint Amin zijn gevaarlijke zoektocht naar de waarheid.

Synopsis

Amin Jaafari is een gerespecteerde Palestijnse arts werkzaam in een ziekenhuis in Tel Aviv. Hij heeft zich nooit met het conflict tussen de beide volken willen bemoeien. Tot er op een dag een bom afgaat in het centrum van Tel Aviv. Amin behandelt de slachtoffers en gaat na een uitputtende dag naar huis. Zijn vrouw is niet thuis. Midden in de nacht wordt hij in allerijl teruggeroepen naar het ziekenhuis en blijkt dat zijn vrouw de aanslag heeft gepleegd. Verbijsterd over deze vreselijke daad, besluit Amin uit te zoeken wat zijn vrouw er toe dreef dit te doen. Hij start een gevaarlijke zoektocht naar de mensen die haar rekruteerden. Tijdens zijn queeste komt hij ook zichzelf tegen en ziet zich geconfronteerd met zijn eigen identiteit en denkwijzen.
The Attack is gebaseerd op het boek L'Attentat van Yasmina Khadra en won in 2013 de Dioraphte Film- en Literatuurprijs op het festival Film By the Sea in Vlissingen. De Libanese regisseur Ziad Doueiri werkte eerder samen met Quentin Tarantino aan beroemde films Jackie Brown, From Dusk Till Dawn, Pulp Fiction en Resevoir Dogs.

Credits

Officiële website: http://www.tadrart.com/tessalit/lattentat/index_uk.html

Productie:

3B Productions

contact@3b-productions.com

+33 143131060

www.3b-productions.com

Nederlandse distributie:

Cinéart

info@cineart.nl

+31205308848

www.cineart.nl

World sales:

Wild Bunch

festival@wildbunch.eu, acquisitions@wildbunch.eu

+33 143132164

www.wildbunch.biz