Bay Of All Saints

Annie Eastman

Brazilië, Verenigde Staten 2012, 74 min.

Documentaire

Gesproken taal: Portugees

Ondertiteling: Engels

Festivaljaar: 2014

Boven de vervuilde wateren van de Allerheiligenbaai in Salvador da Bahia in Brazilië, wonen honderden families in geïmproviseerde huisjes op palen. Door een ecologisch renovatieproject dreigen ze dakloos te worden. Mooi gestileerde documentaire over armoede in opkomend Brazilië.

Synopsis

Al generaties lang bewoont een grote gemeenschap in de Allerheiligenbaai in Salvador da Bahia de honderden palafitas: kleine, krakkemikkige huisjes die op palen zijn gebouwd. Deze ‘watersloppenwijk’ bevindt zich in de baai van de oceaan, vlak naast een van de rijkste steden van Brazilië. Wanneer de overheid de ernstig vervuilde baai wil aanpakken, dreigen de bewoners gedwongen te worden geëvacueerd.
De film volgt de alleenstaande moeders Geni, Jesus en Doña Maria. Zij dreigen allen dakloos te worden, ondanks de beloftes van de regering voor nieuwe, sociale woonvoorzieningen. Zes jaar lang volgden de filmmakers deze strijdbare moeders, die met een flinke dosis humor en doorzettingsvermogen vechten voor een betere toekomst voor hun kinderen.
Deze mooi gestileerde documentaire schijnt een nieuw licht op het complexe probleem van armoede, een landloze gemeenschap en blunderende autoriteiten in Brazilië, dat in de aanloop naar het WK voetbal van 2014 en de Olympische Spelen van 2016 de ogen van de wereld op zich gericht weet.

Credits

Officiële website: http://www.bayofallsaints.com

Productie:

Annie Eastman

eastmanannie@gmail.com

+1 3035790473