God Loves Uganda

Roger Ross Williams

Verenigde Staten 2013, 83 min.

Documentaire

Gesproken taal: Engels

Ondertiteling: Engels

Er is een strijd gaande in Oeganda, waarbij geweren worden vervangen door kruizen en het geluid van kogelschoten wordt overstemd door vrome preken. Inkijkje in de omvangrijke campagne van de conservatieve Amerikaanse evangelische beweging en hun radicale pogingen om seksuele immoraliteit uit te bannen.

Synopsis

Voor Amerikaanse evangelisten van de International House of Prayer (IHOP) staat Oeganda gelijk aan ‘Ground Zero’ en biedt het jonge land de mogelijkheid om de gehele populatie te onderwerpen aan de eigen radicale levensvisie. Al tientallen jaren is deze gemeenschap bezig in het land scholen, ziekenhuizen en andere voorzieningen te bouwen, terwijl er ondertussen een religieus gedachtegoed van extreme aard wordt geïnjecteerd bij de Oegandese bevolking. De gedreven evangelisten hebben greep gekregen op een groot deel van de bevolking en hun indoctrinatie is ver doorgedrongen binnen de politiek en media. De consequenties zijn vooral killing voor de rechten van homo’s en voor zaken als geboortebeperking. Terwijl de propaganda van de conservatieve normen en waarden van IHOP een golf van religieuze haat en geweld veroorzaakt, gaat een Oegandeze bisschop de strijd aan voor dialoog en verzoening.

Credits

Officiële website: http://www.godlovesuganda.com

Productie:

Motto Pictures

info@mottopictures.com

+1 7184142628

www.mottopictures.com

Talkshows & debatten

God Loves Uganda: nagesprek met Roger Ross Williams en Rachael Moore

maandag 23 maart 2020 - 18:45

Regisseur Roger Ross Williams, bekend van ‘BlackFace’ en “The Apollo” in Nederland, in een retrospectief gesprek met Rachael Moore van rainbow house Brussel, onder begeleiding van Clarice Gargard.