The Rocket

Kim Mordaunt

Australië 2013, 96 min.

Fictie

Gesproken taal: Laotiaans

Ondertiteling: Engels

Festivaljaar: 2014

Om te bewijzen dat er geen vloek op hem rust, maakt de jonge Ahlo een reusachtige vuurpijl voor een raketfestival. Maar deze is niet zonder gevaar… Ontroerende speelfilm over de bevlogen zoektocht van een kind, tegen de achtergrond van armoede en bijgeloof in Laos.

Synopsis

Tegen de weelderige, groene achtergrond van Laos vertelt The Rocket het bevlogen verhaal van de 10-jarige Ahlo (Sitthiphon Disamoe) die probeert te ontkomen aan het noodlot. Hij zou vervloekt zijn en krijgt de schuld van alles wat mis gaat.
Als zijn dorp plaats moet maken voor een dam, vlucht Ahlo met zijn vader en oma de wildernis in, op zoek naar een nieuw thuis. Onderweg komen ze langs een rakettenfestival dat een lucratieve, maar gevaarlijke kans lijkt te bieden. Ahlo besluit zijn eigen raket te maken, en zijn familie te bewijzen wat hij waard is. Hij krijgt onverwachte hulp.
The Rocket werd onderscheiden als beste debuut op het Filmfestival van Berlijn, waar het tevens de Kristallen Beer en de Amnesty International Filmprijs won.

Credits

Officiële website: http://www.therocket-movie.com

Productie:

Red Lamp Films

sylvia@redlampfilms.com

+61 291304387

www.redlampfilms.com

World sales:

LevelK

tine@levelk.dk

+4548443072

www.levelk.dk