Iranian

Mehran Tamadon

Frankrijk, Zwitserland 2014, 105 min.

Documentaire

Gesproken taal: Perzisch

Ondertiteling: Engels

Nederlandse première

Festivaljaar: 2015

Moeten vrouwen wél of geen sluier dragen? Is de seculiere samenleving een utopie? In een prachtig buitenhuis in Teheran gaat de atheïstische Iraanse filmmaker Mehran Tamadon in discussie met vier streng religieuze voorstanders van de Islamitische Republiek.

Synopsis

Het kost de Iraanse, in Frankrijk woonachtige filmmaker een paar jaar voordat hij de aanhangers van het Iraanse regime zover heeft dat ze voor het oog van de camera hun wereldbeeld willen verdedigen. Terwijl de mannen samen koken, eten, een kampvuurtje stoken en naar muziek luisteren, bespreken ze hun verschillende politieke en maatschappelijke opvattingen en de (on)mogelijkheid van vreedzame co-existentie. De vrouwen bivakkeren in een aparte ruimte en komen niet of nauwelijks in beeld.

Aan het einde van de rit is er geen consensus, maar zijn de vertegenwoordigers van beide kampen in ieder geval het gesprek met elkaar aangegaan. Een uniek, humoristisch en filosofisch document over verschil, menselijkheid en bovenal, het belang van de dialoog.

Credits

Productie:

L'Atelier Documentaire

atelierdocumentaire@yahoo.fr

+33 5 57 34 20 57

http://www.atelier-documentaire.fr/

World sales:

Doc & Film International

sales@docandfilm.com

+33142778966

www.docandfilm.com