Siddharth

Richie Mehta

Canada, India 2013, 96 min.

Fictie

Gesproken taal: Hindi

Ondertiteling: Nederlands

Festivaljaar: 2015

De arme ritsenmaker Mahendra woont met zijn gezin in een provinciestadje in India. Hij komt nauwelijks rond en stuurt zijn 12-jarige zoon Siddharth naar New Delhi voor een tijdelijke baan in een fabriek. Wanneer de jongen na enkele maanden niet naar huis komt, begint Mahendra zich ernstige zorgen te maken. Prachtig verteld verhaal, gebaseerd op een werkelijke ontmoeting met ouders van in India vermiste kinderen.

Synopsis

Van lokale autoriteiten verneemt Mahendra dat zijn zoon mogelijk slachtoffer is geworden van mensenhandel. Hij start de zoektocht naar zijn Siddharth; een haast onmogelijke missie in een land met 1,2 miljard inwoners. Gebaseerd op een werkelijke ontmoeting met ouders van vermiste kinderen die, zo geloofden de ouders, op een mysterieuze plek waren beland.

De Canadees-Indiase regisseur Richie Mehta vermengt tragedie en optimisme op een prachtige dramatische manier, met overweldigende wanhoop aan de ene kant, maar vleugjes hoop aan de andere. Zonder te weten hoe oud zijn zoon precies is en zonder één foto van hem op zak, ontmoet de analfabetische vader allerlei vreemde figuren en krijgt hij te maken met een alarmerende kant van de Indiase realiteit, in een oceaan van ruim één miljard mensen waarin een enkel menselijk leven elke betekenis verliest.

Credits

Officiële website: http://www.siddharththefilm.com

Productie:

A71 Productions

+1 4167785571

www.a71productions.com

Nederlandse distributie:

MOOOV

+3214472330

www.mooov.be

World sales:

Fortissimo Films

info@fortissimo.nl

+31 20 627 32 15

www.fortissimofilms.com