Border

Alessio Cremonini

Italië 2013, 95 min.

Fictie

Gesproken taal: Arabisch

Ondertiteling: Engels

Festivaljaar: 2015

Wanneer de diepgelovige zussen Fatima en Aya horen dat Fatima’s echtgenoot heeft besloten het Syrische leger te verruilen voor het Vrije Syrische Leger, zijn ze genoodzaakt te vluchten. Tijdens hun clandestiene en gevaarlijke tocht naar Turkije, zijn ze overgeleverd aan de gratie van een onbekende.

Synopsis

Fatima en haar zus Aya krijgen op een dag bezoek van een man die beweert dat Fatima’s echtgenoot, een soldaat in het Syrische leger, heeft besloten te deserteren en zich bij het Vrije Syrische Leger te voegen. De zussen moeten zo snel mogelijk het land verlaten, om te voorkomen dat ze worden gekidnapt door de geheime diensten. De zussen twijfelen, maar hebben weinig keus en gaan op pad met een onbekende gids.

De enige keus die de zussen wél bewust maken is weigeren hun nikab af te doen, devoot als ze zijn. En dat terwijl ze daardoor juist meer opvallen. Onderweg pikt het gezelschap nog een vreemdeling op, eveneens op weg naar de grens. Hun barre tocht zit vol onverwachte wendingen en ontmoetingen, en het constante gevaar te worden verraden, misleid of opgepakt. Border toont onopgesmukt de realiteit van een samenleving die volledig ontwricht is geraakt door een burgeroorlog.

Credits

Productie:

MeMo Films

viviana.ballotta@goodfilms.it

+39 3287322007 / +39 (0)3483678040

World sales:

Goodfilm

viviana.ballotta@goodfilms.it

+39 06 3609321

www.goodfilm.it