E-TEAM

Katy Chevigny / Ross Kauffman

Verenigde Staten 2014, 89 min.

Documentaire

Gesproken taal: Engels, Russisch, Duits, Arabisch, Frans

Ondertiteling: Engels

Festivaljaar: 2015

Anna, Ole, Fred en Peter delen een bijzondere baan: als leden van het emergency team van Human Rights Watch zijn zij snel ter plaatse om onderzoek te doen naar mensenrechtenschendingen in conflictgebieden. Spannende docu die de kijker meeneemt naar onder meer Syrië en Libië, én naar het privéleven van de onderzoekers.

Synopsis

Speciaal opgeleid om te werken in conflictgebieden, vliegt het E-Team naar brandhaarden om ter plekke getuigen te spreken van mensenrechtenschendingen. Ze verzamelen essentieel bewijs en proberen ervoor te zorgen dat de verantwoordelijken niet ongestraft en sowieso niet ongezien blijven.

De camera volgt het team op de voet terwijl ze met gevaar voor eigen leven de grens tussen Turkije en Syrië oversteken. Tussen de kogels en bommen tekenen Anna en haar collega’s het verhaal op van getroffen burgers. In Libië zien we Fred en Peter het geweld en de chaos na de val van Muammar Khadaffi’s regime onderzoeken. Ook is de kijker te gast bij de teamleden thuis. In Parijs proberen Anna en Ole hun drukke baan te combineren met het gezinsleven, wat niet altijd makkelijk blijkt. Zo zien we Anna, vlak na haar bevalling, een journalist telefonisch te woord staan voor een interview.

Credits

Officiële website: http://www.eteamfilm.com

Productie:

Big Mouth Productions

redlightfilms@gmail.com

646.456.8545

www.bigmouthproductions.com/