3 1/2 Minutes, Ten Bullets

Marc Silver

Verenigde Staten 2015, 98 min.

Documentaire

Gesproken taal: Engels

Festivaljaar: 2016

Spannende docu-thriller over de Afro-Amerikaanse tienerJordan Davis, die na een discussie over zijn harde muziek wordt doodgeschoten.De filmmakers reconstrueren de toedracht in een collage van interviews,telefoongesprekken en homevideo's, die de grote verdeeldheid in de VS blootlegtover wapenbezit en racisme.

Synopsis

23 november 2012. De 45-jarige Michael Dunn spreekt bijeen tankstation de 17-jarige Jordan Davis en zijn vrienden aan op de luidemuziek uit hun auto. De woordenwisseling escaleert: Dunn voelt zich bedreigd enlost tien schoten. Het verhaal over een blanke man die een Afro-Amerikaansetiener ombrengt roept vele vragen op. Tijdens de rechtszaak verklaart Dunn dathij tijdens de aanvaring een wapen zag. Zo ontstaan twee lezingen: óf Dunnhandelde uit zelfverdediging, óf hij is een heethoofdige racist.

In een poging de waarheid te achterhalen doorsnijdtfilmmaker Marc Silver beelden van de rechtszaak rijkelijk met materiaal waarinbeide partijen aan bod komen. Een gesprek met Davis' ouders aan de keukentafelwordt afgewisseld met telefoongesprekken van Dunn in voorarrest. Telefoontjesmet hulpdiensten begeleiden als voice-over visueel materiaal van de plaatsdelict, waaronder opnames van beveiligingscamera's in het tankstation. ZelfsDunns politieverhoor wordt getoond. Langzamerhand raken de twee versies van de toedrachtsteeds nauwer verweven, resulterend in een collage over de verdeeldheid in deVS over wapens, eigenrichting en racisme.

Officiële website: http://www.3andahalfminutes.com

Credits

Productie:

Motto Pictures

info@mottopictures.com

+1 7184142628

www.mottopictures.com

World sales:

Dogwoof

info@dogwoof.com, sales@dogwoof.com

+44207253 6244

www.dogwoof.com

Talkshows & debatten

3 1/2 Minutes, Ten Bullets: Nagesprek met Bart Stapert

zondag 20 maart 2016 - 14:45

Nagesprek met internationaal strafrechtadvocaat en expert Amerikaans recht Bart Stapert.

3 1/2 Minutes, Ten Bullets: Nagesprek met Victor Vlam

donderdag 24 maart 2016 - 16:30

Nagesprek met Amerika-deskundige Victor Vlam.

3 1/2 Minutes, Ten Bullets: Nagesprek met Bart Stapert

vrijdag 25 maart 2016 - 14:00

Nagesprek met internationaal strafrechtadvocaat en expert Amerikaans recht Bart Stapert.