7 Days in Syria

Robert Rippberger

Syrië, Verenigde Staten 2015, 75 min.

Documentaire

Gesproken taal: Engels

Nederlandse première

Festivaljaar: 2016

Rauwe documentaire waarin Newsweek-reporter Janine di Giovanni naar Syrië afreist om het dagelijkse (over)leven van burgers in het oorlogsgebied in beeld te brengen. Samen met fotojournalist Nicole Tung en een cameraman reist ze zeven dagen door het land en toont de verschrikking en verwoesting van oorlog, maar ook de kracht en moed van mensen die er dagelijks mee geconfronteerd worden.

Synopsis

Janine di Giovanni wilde als Midden-Oostencorrespondent van Newsweek naar Syrië om verslag te doen van de situatie onder de burgerbevolking. Haar voorstel werd afgewezen: Syrië zou te gevaarlijk zijn voor journalisten. En dit was niet voor niks: twee weken voor haar reis werd haar vriend, de Amerikaanse persfotograaf James Foley, gevangengenomen en later onthoofd door IS.

Toch besloot Di Giovanni te gaan. Samen met een fotojournalist en een cameraman ondernam ze een levensgevaarlijke reis om vast te leggen hoe het Syriërs vergaat die onder de meest extreme omstandigheden moeten overleven. De kijker maakt kennis met een voormalig timmerman uit Aleppo die het op zich heeft genomen brood te bakken voor zijn landgenoten. Ook zien we dokters zwoegen in een ziekenhuis met te weinig personeel en leren we de jonge Waed kennen. Zij studeerde economie totdat haar universiteit werd gebombardeerd. Nu verzamelt ze met haar camera ‘bewijs’ van de gebeurtenissen, opdat dit straks gebruikt kan worden in tribunalen.

Dappere reportage die een confronterend licht werpt op een van de donkerste plekken op aarde.

Credits

Officiële website: http://www.7daysinsyriamovie.com

Productie:

Aletheia Films

info@aletheiafilms.com

+1 3039416161

www.aletheiafilms.com

World sales:

Ro*co Films International

info@rocofilms.com

+14153326471

www.rocofilms.com

Talkshows & debatten

7 Days in Syria: Nagesprek met regisseur Robert Rippberger en de Syrische fotograaf Fouad Hallak

zondag 20 maart 2016 - 12:00

Nagesprek met regisseur Robert Rippberger, de Syrische fotograaf Fouad Hallak en journalist Maarten Zeegers. Moderator is Petra Stienen.

7 Days in Syria: Q&A met regisseur Robert Rippberger

dinsdag 22 maart 2016 - 15:15

Q&A met regisseur Robert Rippberger. Moderator is Chris Keulemans.