The Chosen Ones

David Pablos

Frankrijk, Mexico 2015, 105 min.

Fictie

Gesproken taal: Spaans

Ondertiteling: Engels

Nederlandse première

Festivaljaar: 2016

Natuurlijke schoonheid Sofia is veertien jaar oud en tot over haar oren verliefd op Ulises. De liefde is wederzijds. Wat Sofia echter niet weet is dat Ulises' familie geld verdient door meisjes te dwingen in de prostitutie te werken. Ontroerende speelfilm over vrouwenhandel in het door corruptie geteisterde Mexico, met sterk acteerwerk door niet-professionele acteurs.

Synopsis

Wanneer Ulises zijn nieuwe liefde Sofia meeneemt naar huis om zijn familie te ontmoeten, prenten zijn broer en vader het hem meteen in: ga niet te veel voor haar voelen, want je moet geld aan haar verdienen. De hardvochtige familie van de Mexicaanse tiener verdient bakken met geld door meisjes te ronselen en ze te dwingen lange dagen te maken als seksslaven in een bordeel. Al het geld dat de meisjes verdienen moeten ze inleveren. En als ze willen ontsnappen, wordt er gedreigd hun familieleden en kinderen om te brengen.

Ulises weigert zijn geliefde aan het bordeel te overhandigen, maar zijn vader is onvermurwbaar. Sofia wordt van haar vrijheid beroofd en opgesloten in een troosteloos huis vol jonge meisjes die er werken als prostituees. Ulises smeekt zijn vader Sofia te bevrijden. Deze gaat uiteindelijk akkoord, maar alleen op voorwaarde dat zijn zoon voor een net zo aantrekkelijk vervangend meisje zorgt.

Credits

Productie:

Canana

cristina@canana.net

+52 5541602351

www.canana.net

World sales:

Mundial Sales

cristina_garza@mundialsales.com

+52 5547777935

www.mundialsales.com

Talkshows & debatten

The Chosen Ones: Q&A met verschillende gasten

woensdag 23 maart 2016 - 22:00

Magreet Cornelius gaat in gesprek met een nog nader te bepalen gast

The Chosen Ones: Q&A met Monique van 't Hek e.a.

vrijdag 25 maart 2016 - 14:15

Freelance journalist Marijn Heemskerk gaat in gesprek met Monique van 't Hek, directeur van Plan Nederland