El Clan

Pablo Trapero

Argentinië, Spanje 2015, 110 min.

Fictie

Gesproken taal: Spaans

Ondertiteling: Nederlands

Festivaljaar: 2016

Spannende speelfilm van de Argentijnse regisseur Pablo Trapero (Carancho, White Elephant) die het verbazingwekkende, waargebeurde verhaal vertelt van een schijnbaar normale middenklassefamilie die handelt in het ontvoeren, bedreigen en vermoorden van de rijken.

Synopsis

Na de val van de Argentijnse dictatuur in 1982 probeert het land een nieuwe fase in te gaan van democratie en vrijheid. Voor Arguímedes Puccio betekent dit dat hij zijn baan bij de geheime dienst van het regime niet kan voortzetten. Hoewel de Puccio-familie uit San Isidro, Buones Aires, niet bepaald arm is, zoekt de pater familias een makkelijke manier om aan veel geld te komen.

Hij besluit zijn kennis van afpersing en ontvoeringen, opgedaan bij de geheime dienst, samen met de rest van zijn gezin te gelde te maken door een bende te vormen en rijke landgenoten te kidnappen. De populariteit van zijn zoon Alehandro, een succesvolle rugbyspeler bij het nationale team, komt daarbij goed van pas. Een van zijn welgestelde teamgenoten is het eerste slachtoffer. De jongen wordt gegijzeld in het huis van de Puccio’s. Maar na het betalen van een flinke som losgeld besluit Arguímedes de rugbyspeler niet vrij te laten, maar te vermoorden.

Met het opgehaalde geld starten vader en zoon een winkel in surfspullen. Deze dient echter alleen als dekmantel; de familie zet het kidnappen voort, met het opsluiten van de gijzelaars in hun huis en het moorden als macaber handelsmerk.

Credits

Officiële website: http://www.elclanlapelicula.com

Productie:

El Deseo S.A.

eldeseo@eldeseo.es

+34 917238199

www.eldeseo.es

Nederlandse distributie:

Cinemien

info@cinemien.nl

+31205776010 / +31205776020

www.cinemien.nl

World sales:

Film Factory

info@filmfactory.es

+34 933684608

www.filmfactoryentertainment.com