In Your Arms

Samanou Acheche Sahlstrøm

Denemarken, Duitsland 2015, 88 min.

Fictie

Gesproken taal: Deens

Ondertiteling: Engels

Festivaljaar: 2016

De laatste wens van de ongeneeslijk zieke Niels is een enkele reis naar Zwitserland. Maria, een onzekere verpleegster, besluit hem te helpen. Samen ondernemen ze een roadtrip die hen van Denemarken via Hamburg naar Zwitserland brengt. Onderweg leren ze elkaar beter kennen; in al hun eenzaamheid komen ze nader tot elkaar en dichter bij het verwezenlijken van hun dromen.

Synopsis

Maria is een eenzame jonge vrouw die als zorgverlener in een verpleeghuis werkt. Daar verzorgt ze de terminale patiënt Niels, een bittere man van eind dertig, die door zijn ziekte bijna verlamd is. Niels ziet het leven niet meer zitten en kan niet goed omgaan met zijn ellendige lot.

Maria voelt het als haar plicht hem te helpen wanneer hij naar Zwitserland wil om daar in een kliniek een einde aan zijn leven te maken. De hulpbehoevende Niels kan de reis niet in zijn eentje ondernemen en zijn moeder en broer voelen er weinig voor om mee te gaan. Dus is Maria de aangewezen persoon. Samen gaan ze erop uit, maar de onderneming blijkt voor Maria al snel een zware opgave. Haar machteloze patiënt is van tijd tot tijd volkomen onuitstaanbaar. Niels steekt niet onder stoelen of banken dat hij zijn verpleegster maar een suffig type vindt. Toch groeit het wederzijdse begrip en ontstaat er langzaam een bijzondere vriendschap.

Debuutfilm van de van oorsprong Franse, in Denemarken wonende Samanou Acheche Sahlstorm, die op Film by the Sea 2015 verkozen werd tot publieksfavoriet en de FIPRESCI Prize in de wacht sleepte. Sahlstorm werkte jaren samen met regisseur Lars von Trier.

Credits

Officiële website: http://www.antipode-sales.biz/movies/in-your-arms/

Productie:

Metafilm

info@metafilms.ca

www.metafilms.ca

World sales:

Ant!pode Sales & Distribution

festivals@antipode-sales.biz

+7 4999787314

www.antipode-sales.biz

Talkshows & debatten

In Your Arms: inleiding door Erwin Kompanje

zaterdag 26 maart 2016 - 17:15

Erwin Kompanje geeft een introductie. Na de film kan worden nagepraat in Studio A van het Filmhuis.