Kapringen

Tobias Lindholm

Denemarken 2012, 99 min.

Fictie

Gesproken taal: Deens, Engels

Ondertiteling: Engels

Festivaljaar: 2016

Dicht op de huid gefilmd, beklemmend drama over een scheepskaping voor de kust van Somalië. Morten is chef-kok op een groot vrachtschip in de Indische Oceaan. Na een lange reis is hij eindelijk onderweg naar huis om terug te keren naar zijn vrouw en dochtertje. Maar dan wordt het schip aangevallen door piraten, wat het begin is van een zware strijd om te overleven.

Synopsis

Na een lange reis op zee wordt het vrachtschip De Rozen door Somalische piraten overvallen. Chef-kok Morten wordt door de piraten als spreekbuis gebruikt in de communicatie met het scheepvaartbedrijf. Hij moet ervoor zorgen dat er losgeld wordt betaald. Wat volgt is een bloedstollend spel op de rand van leven en dood, waarbij de gijzelaars maandenlang leven in angst, onzekerheid en constante dreiging.

Regisseur Tobias Lindholm schreef het scenario voor de indrukwekkende film Jagten en tevens twintig delen van de succesvolle serie Borgen. Voor Kapringen wist hij twee hoofdrolspelers uit Borgen te strikken: Pilou Asbæk en Søren Malling. Van zijn hand is ook de film R en het splinternieuwe Krigen, de openingsfilm van het Movies that Matter Festival 2016.

Credits

Officiële website: http://www.ahijacking.com

Productie:

Nordisk Film Production

nordiskfilm@nordiskfilm.com

+4536188200

www.nordiskfilm.com

World sales:

TrustNordisk

info@trustnordisk.com

+45 36868788

www.trustnordisk.com