A Monster with a Thousand Heads

Rodrigo Plá

Mexico 2015, 75 min.

Fictie

Gesproken taal: Spaans

Ondertiteling: Engels

Nederlandse première

Festivaljaar: 2016

Om de medische behandeling te krijgen die haar ernstig zieke echtgenoot zo hard nodig heeft, neemt Sonia het op tegen de corrupte en nalatige medewerkers van haar verzekeringsmaatschappij. Ze komt terecht in een geweldsspiraal, waarbij ook haar zoon onbedoeld betrokken raakt. De opener van het Orizzonti-programma op het Venetiaans filmfestival grijpt de kijker bij de strot en laat niet meer los.

Synopsis

Sonia’s echtgenoot lijdt aan een agressieve vorm van kanker. Wanneer hij uit bed valt omdat hij vergaat van de pijn, wil Sonia dat de afspraken met de dokter vaker plaatsvinden zodat de dure medische behandeling kan beginnen. Deze wordt in principe door haar verzekeraar vergoed, maar is vooralsnog steeds afgewezen.

Om de zaken te versnellen bezoekt Sonia het onpersoonlijke, koude kantoor van haar verzekeringsmaatschappij. Daar wordt ze koel te woord gestaan en moet ze uren wachten voordat ze de behandelend arts te spreken krijgt. Teleurgesteld over de onwil en ijzige benadering van haar verzekeraar, en wanhopig om haar zieke echtgenoot te redden, slaan bij Sonia de stoppen door. Ze belandt in een gewelddadige, eenzame strijd tegen het veelkoppige monster dat de inhumane, corrupte en geldverslindende verzekeringsmaatschappij is.

Credits

Officiële website: http://www.international.memento-films.com/now/a-monster-with-a-thousand-heads#

Productie:

Buenaventura Cine

buenaventuracine@gmail.com

+52 5553350995

www.buenaventuracine.com

World sales:

Memento Films International

festival@memento-films.com

+33 153349033

www.memento-films.com