A Perfect Day

Fernando León de Aranoa

Spanje 2015, 105 min.

Fictie

Gesproken taal: Bosnisch, Engels, Frans, Spaans

Ondertiteling: Nederlands

Festivaljaar: 2016

Een groep hulpverleners probeert de watervoorziening van een verlaten gemeenschap in een Bosnisch oorlogsgebied te redden. Humor, drama, liefde, gevaar en hoop: het komt allemaal samen op een perfecte dag.

Synopsis

In de nadagen van de Bosnische oorlog tracht een groepje medewerkers van een hulporganisatie in een verlaten gemeenschap de watervoorziening te redden. Er is namelijk een lijk van een man aangetroffen in de laatste nog werkende waterput. De dode moet er uiteraard uitgehaald worden, maar dit blijkt makkelijker gezegd dan gedaan.

De hulpverleners hebben maximaal 24 uur voordat de waterbron, zo belangrijk voor de lokale bevolking, definitief is vergiftigd. En dan zijn er ook nog eens spanningen tussen de leden van het team. Nieuwkomer Sophie (Melanie Thierry) doet alles om te helpen, maar ouwe rot Mambrú (Benicio Del Toro) wil het liefst naar huis. Katya (Olga Kurylenko) heeft alleen maar oog voor Mambrú, terwijl tolk Damir (Fedja Stukan) wil dat de oorlog stopt. En oorlogsveteraan B. (Tim Robbins) heeft eigenlijk geen flauw idee wat hij wil.

Deze zwart-komische speelfilm is gebaseerd op de Spaanse roman Dejarse Llover van Paula Farias en won in 2015 de hoofdprijs op het Film by the Sea festival.

Credits

Officiële website: http://www.septemberfilm.nl/films/151-Perfect_Day__A

Productie:

Reposado

reposado@reposado.net

+34 915060550

www.reposado.net

Nederlandse distributie:

September Film Distribution

info@septemberfilm.nl

+31205357550

www.septemberfilm.nl

World sales:

Westend Films

info@westendfilms.com

+442074948300

www.westendfilms.com