Tomorrow

Cyril Dion / Mélanie Laurent

Frankrijk 2015, 118 min.

Documentaire

Gesproken taal: Engels, Frans

Ondertiteling: Nederlands

Hoopgevende handen-uit-de-mouwen-docu over hoe gewone mensen met weinig middelen een groot verschil kunnen maken. Ondanks, of misschien wel dankzij, het verontrustende nieuws dat de mensheid hard op weg is zichzelf en de planeet te vernietigen, ontstaan er overal kleine initiatieven op het gebied van duurzaamheid, alternatieve brandstoffen en lokale voedselproductie. Franse filmster Melanie Laurent reist met een groepje vrienden de wereld over om ze in kaart te brengen.

Synopsis

Het uitgangspunt voor de reis van Melanie Laurent en vijf vrienden is de verontrustende wetenschappelijke publicatie van Stanford-bioloog Elizabeth Hadly en Anthony Barknovsky, paleontoloog aan de Berkeley-universiteit. Zij betoogden in het tijdschrift Nature dat de planeet zich op het randje van de afgrond bevindt: de snelheid waarmee we de natuurlijke hulpbronnen uitputten, waarmee de temperatuur stijgt en de bevolking groeit, is vele malen groter dan ons ecosysteem kan bijbenen. Hun conclusie: als we nu niet handelen, zijn we ten dode opgeschreven.

Een ernstig begin van een toch optimistische feelgood-docu. Het groepje dertigers gaat namelijk op pad om in negen landen te filmen hoe gemeenschappen het heft in eigen handen nemen om het tij te keren. Van urban farming tot alternatieve energiebronnen, van lokale valuta tot revolutionaire, moderne onderwijssystemen toont de film hoe kleine initiatieven grote gevolgen kunnen hebben. We zien hoe de zeer uiteenlopende projecten allemaal één ding gemeen hebben: lokale groepjes mensen die een alternatief systeem bieden voor een falend, alleen op groei gericht economisch model en zo trachten de macht te verminderen van megalomane, allesverslindende multinationals.

Tomorrow is onderdeel van het programma Climate at Stake op het Movies that Matter Festival 2017, in samenwerking met het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Wat in het buitenland gebeurt heeft effect op Nederland en andersom; klimaatverandering is daarvan het ultieme voorbeeld. In samenwerking met Ministerie van Buitenlandse Zaken presenteren we op 26 maart Climate at Stake met twee indrukwekkende fims over de gevolgen van klimaatverandering: Before the Flood (National Geographic) en Sea Blind, én een feel good film over wat mensen wereldwijd zelf doen: Tomorrow. Voorafgaand verzorgt Mary Robinson, eregast van het festival, een inleiding over Climate Justice.

Bij elke film is er een inleiding of naprogramma. Combi-tickets voor deze dag kosten €19,50 (of €29,50 incl. lunch).

Deze film wordt vertoond met Nederlandse ondertiteling.

Credits

Officiële website: http://www.demain-lefilm.com

Productie:

Move Movie

contact@cqmm.fr

+33153368336

www.movemovie.net

Nederlandse distributie:

Cinéart

info@cineart.nl

+31205308848

www.cineart.nl

World sales:

Elle Driver

sales@elledriver.eu,

+33 1 56 43 48 70

www.elledriver.eu


KOOP HIER KAARTEN
VOOR CLIMATE AT STAKE


LET OP: I.v.m. de uitverkochte film Tomorrow koop je nu je combiticket voor Before the Flood (National Geographic) en Sea Blind, voor de voordelige prijs van 10,00 euro. Inclusief lunch en 2 consumptiebonnen is de prijs 20,00 euro.

Talkshows & debatten

Tomorrow: Q&A met Ardi Stoios-Braken

zondag 26 maart 2017 - 15:30

Inleiding door: Ardi Stoios-Braken

Moderator: Froukje Jansen