Karama Shorts

nvt

Verschillende 2016, 120 min.

Korte film

Gesproken taal: Verschillende

Festivaljaar: 2016

Compilatie van de volgende korte films in samenwerking met het Karama Human Rights Festival: January Shift (14'), Human (6'), Maqloubeh (11'), Missing (4'), Love under Siege (16'), Searching for the Translator (29') en Ave Maria (15').

Synopsis

Het Karama (“waardigheid”) Human Rights Festival (KFRFF) is in juni 2009 opgericht door drie mensenrechtenactivisten: Sawsan Darwaza (theater directeur en filmmaker), Ihab Al Khatib (filmmaker en producent) en Ayman Bardawil (media en educatie expert en producer).

Terwijl veel regionale en internationale mensenrechtenorganisaties zich hebben ingezet voor het aanwakkeren van de discussie over mensenrechten in de regio, was er eerder geen publiek platform waar discussie mogelijk is over de gebeurtenissen in Jordanië en aanverwante Arabische landen.

Daartoe is de Karama by Ma3mal 612 Think Factory in het leven geroepen. Dit is een onafhankelijk mensenrechtenplatform waar complexe mensenrechten thema’s besproken kunnen worden en zo dichter bij het algemene publiek worden gebracht in de Arabische regio en daarbuiten.

Credits

Productie:

Red Carpet Human Rights Film Festival Gaza

redcarpet.hrff@gmail.com