Land of Mine

Martin Zandvliet

Denemarken, Duitsland 2015, 100 min.

Fictie

Gesproken taal: Deens, Engels, Duits

De horror van de Tweede Wereldoorlog krijgt een aangrijpend staartje in dit intense drama over gevangengenomen Duitse soldaten, die worden gedwongen om achtergebleven landmijnen langs de Deense kust onschadelijk te maken. Een interessant spel met de sympathie van de kijker, waarbij elke scène strak staat van de spanning.

Synopsis

Op indringende wijze weet filmmaker Martin Zandvliet een bewust vergeten en beschamend deel van de Deense geschiedenis tot leven te wekken. Het is het einde van de Tweede Wereldoorlog en de bezetting heeft zijn sporen achtergelaten, zowel aan de Deense kust als in de hoofden van alle deelnemende partijen. Onder leiding van de hardvochtige sergeant Rasmussen (Roland Møller) moet een aantal Duitse jongens - tegen de afspraken van de Geneefse Conventies in - met gevaar voor eigen leven de stranden weer veilig maken.

De in kraakheldere beelden gevatte, serene Deense kustlandschappen worden regelmatig opgeschrikt door een explosie, wanneer een ondervoede, trillende hand weer een landmijn heeft laten ontploffen. Zandvliet transformeert op subtiele wijze de Duitse tieners van anonieme vijanden tot volwaardige karakters. Hoe bloediger het naoorlogse slagveld wordt, hoe groter het innerlijke conflict van Rasmussen. Dankzij de voortreffelijke acteerprestaties van de gehele cast zindert ieder shot van dit op ware gebeurtenissen gebaseerde drama.

Credits

Productie:

Nordisk Film Production

nordiskfilm@nordiskfilm.com

+4536188200

www.nordiskfilm.com

Nederlandse distributie:

Paradiso Filmed Entertainment

info@paradisofilms.nl

+31206159222

www.paradisofilms.eu

World sales:

K5 Media Group GmbH

contact@k5mediagroup.com; info@k5international.com

+49 89 37505590

www.k5mediagroup.com; www.k5international.com