Clash

Mohamed Diab

Egypte 2016, 97 min.

Fictie

Gesproken taal: Egyptisch

Ondertiteling: Nederlands

Festivaljaar: 2017

Tijdens de afzetting van de Egyptische president Morsi baant een politietruck vol gedetineerde demonstranten zich een weg door de gewelddadige protesten. Kunnen de gedetineerden hun uiteenlopende politieke en religieuze achtergronden overbruggen, en een kans maken om te overleven?

Synopsis

In 2013 liep in Egypte de spanning meermaals hoog op. Leden van de Moslimbroederschap raakten slaags met de politie, en de politie op haar beurt met tegenstanders van de Moslimbroederschap. Met deze heksenketel op de achtergrond toont Clash een willekeurige dag uit deze roerige periode. De Egyptische regisseur Mohamed Diab (CAIRO 678) kiest een perspectief dat zich beperkt tot de benauwde ruimte van een arrestatiebusje waarin arrestanten van de verschillende groepen opgesloten zitten. Deze microkosmos toont sterk de complexe verdeeldheid en licht ontvlambare situatie in het land.

Deze film wordt vertoond met Nederlandse ondertiteling.

Vanaf 24 maart zijn al onze Harvest-films ook direct thuis te zien. Ga vanaf 24 maart naar www.filmthuis.nl en vanaf 28 maart naar www.picl.nl

Credits

Productie:

Film Clinic

info@film-clinic.com

+20225268050

www.film-clinic.com

Nederlandse distributie:

Amstelfilm

info@amstelfilm.nl

+31204283025

www.amstelfilm.nl

World sales:

Pyramide International

sales@pyramidefilms.com

+33142960220

inter.pyramidefilms.com