The Fixer

Adrian Sitaru

Roemenië, Frankrijk 2016, 98 min.

Fictie

Gesproken taal: Roemeens, Frans

Ondertiteling: Engels

Nederlandse première

Festivaljaar: 2017

Radu is een Roemeense aspirant-journalist die als vertaler en 'probleemoplosser' werkt bij het prestigieuze Franse nieuwsstation AFP. Hij ziet zijn kans schoon om hogerop te komen wanneer hij een interview weet te regelen met een minderjarige prostituee. Maar hij komt in de knel met zijn geweten.

Synopsis

Ambitieus en perfectionistisch als hij is wil Radu het onderste uit de kan, maar hij is nog lang niet waar hij wil zijn. Als trainee en vertaler werkt hij vanuit Boekarest voor het Franse nieuwsstation AFP, waar hij het liefst als journalist aan de slag zou gaan. Zijn gedrevenheid beperkt zich niet tot zijn eigen carrière; hij is streng voor zijn jonge zoontje, die maar niet de eerste plaats in de zwemwedstrijden weet te behalen.

Wanneer hem ter ore komt dat er twee minderjarige Roemeense prostituees uit Parijs zijn gehaald en inmiddels in een Roemeens klooster zitten, grijpt hij zijn kans om zich van zijn beste kant te laten zien. Radu zet alles op alles om een interview te regelen met een van de meisjes, wat geen makkelijke opgave blijkt. Uiteindelijk weet hij een van de slachtoffers toch zover te krijgen dat ze met de pers wil praten. Tijdens het gesprek stuit Radu echter op een moreel dilemma. Hoe ver mag een journalist gaan in het uitbuiten van zijn onderwerp om een groter kwaad wereldkundig te maken?

Tekst: Annika Wubbolt

Credits

Officiële website: http://www.mpmfilm.fr/MPM_CANNES_2016

Productie:

4 Proof Film

office@4prooffilm.ro

+40740155602

www.4prooffilm.ro

World sales:

MPM Film

festival@mpmfilm.com; info@mpmfilm.com

+3158535712

www.mpmfilm.com

Talkshows & debatten

The Fixer: Q&A met Lex Runderkamp

woensdag 29 maart 2017 - 21:15

Q&A met journalist Lex Runderkamp.