Glory

Kristina Grozeva / Petar Valchanov

Bulgarije, Griekenland 2016, 101 min.

Fictie

Gesproken taal: Bulgaars

Ondertiteling: Nederlands

Nederlandse première

Festivaljaar: 2017

Wanneer Tsanko de vondst van een vuilniszak vol bankbiljetten meldt bij zijn werkgever, wordt hij door een falende minister ingezet als posterboy voor integriteit. Het is de start van een zwartkomisch relaas over de rebellie van een kleine man tegen de zielloze en cynische wereld waarin hij leeft.

Synopsis

Tsanko is een simpele spoorwegarbeider en verantwoordelijk voor het controleren van de rails. Op een goede dag vindt hij langs de spoorbaan een tas met een paar miljoen aan bankbiljetten. Hij heeft zich altijd geërgerd aan zijn corrupte collega's en besluit alles netjes in te leveren bij de politie. Als dank ontvangt hij van de minister van Verkeer een nieuw horloge. De minister grijpt Tsanko’s goede daad aan om zijn eigen wanbeleid te verdoezelen en overhandigt het horloge met veel bombarie tijdens een persconferentie. Tsanko maakt van de gelegenheid gebruik om kritiek te uiten op de corruptie bij zijn werkgever, maar dit wordt snel in de kiem gesmoord.

Algauw blijkt het horloge niet goed te werken. Tsanko wil daarom zijn oude horloge terug, een dierbaar erfstuk van zijn vader dat hij had afgegeven aan de ambitieuze Julia, de vrouw die de persconferentie had georganiseerd. Julia kan het horloge zo snel niet vinden en dan ontspint zich een wanhopige strijd om Tsanko’s horloge én zijn waardigheid.

Deze film wordt vertoond met Nederlandse ondertiteling.Tekst: Dirk van der Straaten

Credits

Productie:

Abraxas Film

wwww.abraxasfilm.com

Nederlandse distributie:

Arti Film

info@artifilm.nl

+31623885005

www.artifilm.nl

World sales:

Wide Management

festivals@widemanagement.com

+33 1 53 95 24 44

www.widemanagement.com

Talkshows & debatten

Glory: Q&A met Nils Köbis

woensdag 29 maart 2017 - 19:00

Inleidend gesprek met onderzoeker Nils Köbis over corruptie.