The Verdict

Lars Kraume

Duitsland 2016, 90 min.

Fictie

Gesproken taal: Duits

Ondertiteling: Nederlands, Engels

Nederlandse première

Festivaljaar: 2017

Hoe deze film afloopt ligt aan het publiek! In dit spannende rechtbankdrama is het aan het publiek om een oordeel te vellen, terwijl het zich geconfronteerd ziet met een klassiek duivels dilemma. Is de straaljagerpiloot die een gekaapt passagiersvliegtuig neerschiet schuldig aan de dood van 163 inzittenden? Of moet hij geridderd worden voor het redden van zeventigduizend mensen in een voetbalstadion, het beoogde einddoel van de kapers?

Synopsis

Een gekaapt vliegtuig nadert een volgepakt voetbalstadion, gevolgd door meerdere gevechtsvliegtuigen. Een van de gevechtspiloten besluit om, tegen de orders van zijn meerdere in, het gekaapte passagiersvliegtuig neer te halen. Alle inzittenden overlijden, maar de zeventigduizend voetbalfans in het stadion worden gespaard.

Is de piloot schuldig aan de dood van de 163 inzittenden van het gekaapte vliegtuig? U bent de jury in deze bijzondere filmervaring, die in 2016 de primeur beleefde op de Duitse televisie. De top van het Duitse acteursgilde verkeert in uitstekende vorm in het rechtbankdrama van regisseur Lars Kraume, met een bijzondere rol voor u, het publiek. Na de pleidooien gehoord te hebben, gaat het publiek de beraadslagingen in. Tijdens deze beraadslagingen is er de mogelijkheid vragen te stellen aan deskundigen, die de zaak nader zullen toelichten. Uiteindelijk moet het publiek door middel van stemkastjes een oordeel vellen. Is de straaljagerpiloot schuldig of niet? Uw oordeel zal het verdere verloop van de film beïnvloeden.

Tekst: Dirk van der Straaten

Credits

Officiële website: http://www.betafilm.com/en/product/d/the-verdict.html

Productie:

Moovie

hook@moovie.de

00493026398411

www.moovie.de

World sales:

Beta Cinema

beta@betacinema.com

+498967346980

www.betacinema.com

Deze film is GRATIS te zien voor studenten op donderdag 30 maart om 13:30 uur. Met je studentenpas kun je een kaartje aan de kassa halen (niet online).

Talkshows & debatten

The Verdict: Q&A met rechter Tamara Trotman en internationaal rechtjuriste Marieke de Hoon

zondag 26 maart 2017 - 13:30

Juriste Margje van Weerden bespreekt de morele en juridische dilemma’s in de film met rechter Tamara Trotman en internationaal recht expert Marieke de Hoon.

The Verdict: Camera Justitia Night

donderdag 30 maart 2017 - 20:00

Een interactieve vertoning van The Verdict onder leiding van Bart Stapert tijdens de feestelijke Camera Justitia Night.

The Verdict: Q&A met expert Dillon Roseen

donderdag 30 maart 2017 - 13:30

Stem zelf over het einde van de film na advies van een expert!

The Verdict: interactieve discussie met jurist Maral Khajeh en rechter Wilma van Benthem

vrijdag 31 maart 2017 - 21:30

Internationaal jurist Maral Khajeh gaat met rechter Wilma van Benthem en het publiek in gesprek over de morele en juridische dilemma's in de film.