Tamara

Elia Schneider

Venezuela, Uruguay, Peru 2016, 115 min.

Fictie

Gesproken taal: Spaans

Ondertiteling: Engels

Nederlandse première

Festivaljaar: 2017

Teo voelt zich een vrouw. In Parijs kan hij zijn flamboyante zelf zijn, maar terug in zijn vaderland Venezuela conformeert hij zich aan de geldende normen. Hij start een gezin en draagt voortaan mannenkleding. Na een tijdje wringt de schoen en begint Teo de transformatie tot wie hij had moeten zijn. Gebaseerd op het leven van Tamara Adrian, de eerste transgender politica van Venezuela.

Synopsis

Na een rechtenstudie in Parijs bezoekt Teo zijn ouders in Venezuela. Hij is van plan snel terug te keren naar zijn goede vrienden in de vrijgevochten stad, waar hij zich meer thuis voelt dan in zijn conservatieve geboorteplaats. Maar wanneer zijn moeder ernstig ziek blijkt te zijn, besluit hij bij haar te blijven en voor haar te zorgen.

Op hoge hakken en met lang haar vindt hij niet zo snel een baan. Dus hij hangt zijn dameskleding aan de wilgen en gaat voortaan door het leven in een zakelijk pak. Al snel krijgt hij een goede baan als advocaat en hoogleraar, trouwt een mooie vrouw en krijgt drie kinderen. Aan de buitenkant vormt hij met zijn succesvolle carrière en keurige gezin het perfecte plaatje. Maar vanbinnen knaagt er iets.

Na een paar jaar in de pas te hebben gelopen, begint de opgelegde identiteit zich te wreken. Teo besluit alles op het spel te zetten om zijn hart te volgen. Gedreven door een diep verlangen begint hij de lange, moeizame reis naar een nieuw leven als volwaardige vrouw.

Text: Annika Wubbolt

Credits

Officiële website: http://www.widemanagement.com/#!tamara/j2c7m

Productie:

Joel Films

joelfilms.cine@gmail.com

+3104764041

Talkshows & debatten

TALKSHOW: GRAND MARCH

maandag 27 maart 2017 - 20:30

The House of Vineyard & Movies that Matter nodigen je uit voor de Grand March: Een parade om de Nederlandse ballroom scene en LGBTI-community te vieren.

Tamara: Q&A met Mounir Samuel

donderdag 30 maart 2017 - 19:00

Q&A met publicist en schrijver Mounir Samuel.