Before the Flood (National Geographic)

Fisher Stevens

Verenigde Staten 2016, 93 min.

Documentaire

Gesproken taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Festivaljaar: 2017

Klimaatverandering: het is een groot probleem. Maar hoe vaak wetenschappers en journalisten dat ook schrijven, het blijkt lastig om het grote publiek daarvan te doordringen. Dat constateerde Leonardo DiCaprio – dus was het tijd voor een film, vond hij.

Synopsis

DiCaprio is al jaren betrokken bij milieuactivisme. Om mensen te laten zien hoe ernstig de gevolgen van een veranderend klimaat zijn, ging hij op zoek naar de veranderingen die nú al aan de gang zijn. “De tijd om hierover te steggelen is voorbij, we hebben bijna geen tijd meer”, aldus de Amerikaanse acteur-slash-activist over de boodschap van de film Before the Flood. “Ik wil mensen niet bang maken of ze murw slaan met feiten en statistieken, maar juist laten zien wat ze nu kunnen dóén om te zorgen dat onze planeet behouden blijft voor toekomstige generaties.” (National Geographic)

Before the Flood is onderdeel van het programma Climate at Stake op het Movies that Matter Festival 2017, gepresenteerd in samenwerking met het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Wat in het buitenland gebeurt heeft effect op Nederland en andersom; klimaatverandering is daarvan het ultieme voorbeeld. In samenwerking met Ministerie van Buitenlandse Zaken presenteren we op 26 maart Climate at Stake met twee indrukwekkende fims over de gevolgen van klimaatverandering: Before the Flood (National Geographic) en Sea Blind, én een feel good film over wat mensen wereldwijd zelf doen: Tomorrow. Voorafgaand verzorgt Mary Robinson, eregast van het festival, een inleiding over Climate Justice.

Bij elke film is er een inleiding of naprogramma. Combi-tickets voor deze dag kosten €19,50 (of €29,50 incl. lunch).

Deze film wordt vertoond met Nederlandse ondertiteling.

Credits

Productie:

Appian Way

+13103001390

Nederlandse distributie:

Fox Networks Group

020 703 3000

World sales:

RatPac Documentary Films


KOOP HIER KAARTEN
VOOR CLIMATE AT STAKE


LET OP: I.v.m. de uitverkochte film Tomorrow koop je nu je combiticket voor Before the Flood (National Geographic) en Sea Blind, voor de voordelige prijs van 10,00 euro. Inclusief lunch en 2 consumptiebonnen is de prijs 20,00 euro.

Talkshows & debatten

Before the Flood (National Geographic): Q&A met Marcel Beukeboom

zondag 26 maart 2017 - 10:15

Q&A met Marcel Beukeboom, Klimaatgezant van Nederland

Moderator: Froukje Jansen