Un Bacio

Ivan Cotroneo

Italië 2016, 102 min.

Fictie

Gesproken taal: Italiaans

Ondertiteling: Nederlands

Festivaljaar: 2017

Lorenzo, Blu en Antonio hebben veel met elkaar gemeen: ze zijn zestien, zitten in dezelfde klas en hebben een familie die van hen houdt. En ze worden, om uiteenlopende redenen, door medeleerlingen gepest. De twee jongens en het meisje raken hecht bevriend en proberen samen hun eigen weg te vinden.

Synopsis

Un bacio is niet de zoveelste formulefilm over pubers, want het draait hier vooral om herkenbare zaken als pesten en homofobie. Lorenzo is nieuw op school. Met uitbundig gedrag en afwijkende kledingstijl laat hij merken dat hij homo is. In een Italiaans stadje lokt dit pesterijen uit, maar dat lijkt hem niet te deren. Met twee andere outsiders raakt hij wel bevriend. Blu, recalcitrante dochter van zeer welgestelde ouders, wordt voor slet uitgescholden, nadat een filmpje op het net verscheen waarin zij met verschillende jongens zoent. Antonio’s broer is net omgekomen bij een motorongeluk, wat hem erg bezig houdt. Hoewel hij de ster is van het basketbalteam, is hij vanwege zijn teruggetrokkenheid toch niet populair. Het drietal heeft samen veel plezier, tot een schuchtere kus alles verandert.

Ivan Cotroneo wisselt zijn filmwerk af met het schrijven van boeken voor jongeren. Un bacio verscheen in 2010 als roman, waarna hij het tot een film bewerkte (en de Globo d’Oro voor Best Screenplay won). De aantrekkelijke hoofdrolspelers, camerawerk (met speelse droomsequenties en knipoogjes naar Jules et Jim van Truffaut en Bande à part van Godard) plus soundtrack (Lady Gaga, Mika, Emeli Sandé) maken dat Un bacio de kijker weet te raken. (Filmhuis Den Haag).

Officiële website: http://www.unbacio.it

Credits

Productie:

Indigo Film

info@indigofilm.it

+39 06 77 25 02 55

www.indigofilm.it

Nederlandse distributie:

Arti Film

info@artifilm.nl

+31623885005

www.artifilm.nl