Hidden Figures

Theodore Melfi

Verenigde Staten 2017, 127 min.

Fictie

Gesproken taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Het indrukwekkende, waargebeurde verhaal over drie briljante Afro-Amerikaanse vrouwen, die werkten bij NASA en het brein waren achter één van de grootste operaties in de geschiedenis: de lancering van astronaut John Glenn in de ruimte. Deze prestatie bracht de wereld in beweging en inspireerde generaties om groots te dromen.

Synopsis


Terwijl de Verenigde Staten verwikkeld zijn in een space race met de Sovjet-Unie, vindt NASA tot dan toe onbenut talent in een groep Afro-Amerikaanse vrouwelijke mathematici, die zullen opereren als het brein achter een van de grootste ondernemingen in de geschiedenis van de Verenigde Staten. Zij stijgen snel in de rangschikking van NASA, en zijn verantwoordelijk voor de lancering en veilige terugkomst van astronaut Glenn. De vrouwen, Dorothy Vaughan, Mary Jackson en Katherine Johnson, slechtten alle grenzen van gender en afkomst, durfden groots te dromen, en werden doorslaggevend in de geschiedenis van de Amerikaanse ruimtevaart.

Hidden Figures is de Chosen by-keuzefilm van coach van het Ierse vrouwenvoetbalelftal Vera Pauw.

Credits

Officiële website: http://www.hiddenfigures.com

Productie:

Levantine Films

Nederlandse distributie:

Walt Disney Studio Motion Pictures, Netherlands

disney.nl

World sales:

Park Circus

info@parkcircus.com

+44 (0) 141 332 2175

www.parkcircus.com

Talkshows & debatten

Chosen by Vera Pauw: Hidden Figures & een nagsprek over sidelining van vrouwen in de sport

vrijdag 27 maart 2020 - 21:00

Bondscoach Vera Pauw (Ierland) gaat in gesprek naar aanleiding van haar keuzefilm met journalist Marcel Goedhart over sidelining van leidinggevende vrouwen in de sport.