Aus dem Nichts

Fatih Akin

Duitsland 2017, 106 min.

Fictie

Gesproken taal: Duits

Ondertiteling: Engels

Nederlandse première

Festivaljaar: 2018

Katja’s leven stort in als haar man en jonge zoon omkomen bij een bomaanslag. Ze is vastbesloten gerechtigheid te vinden, binnen óf buiten de rechtszaal. Aus dem Nichts – zowel een rechtbankdrama als een wraakverhaal – won de Golden Globe 2018 voor beste buitenlandse film.

Synopsis

Een schokkend verhaal over de zoektocht naar gerechtigheid en wraak. Als haar Koerdische man Nuri en hun jonge zoon Rocco worden vermoord bij een aanval met een spijkerbom in Hamburg, is Katja’s leven verwoest. Terwijl zij rouwt, overlaadt de politie haar met vragen. Was het een terroristische aanslag, was het een criminele afrekening? Waren de daders nazi’s of Turken? Had het iets te maken met Nuri’s vorige leven als drugsdealer?

Wanneer twee verdachten worden opgepakt en de rechtszaak begint, moet Katja de mensen onder ogen komen van wie zij zeker is dat ze haar man en kind hebben vermoord. Katja, indringend gespeeld door Diane Kruger, is vastbesloten gerechtigheid te vinden, binnen óf buiten de rechtszaal. Aus dem Nichts is zowel een rechtbankdrama als een spannend wraakverhaal, en het schokkende einde dreunt nog lang na. De film van de in Duitsland geboren regisseur van Turkse afkomst Fatih Akin (Gegen die Wand, The Edge of Heaven) won de Golden Globe 2018 voor beste buitenlandse film.

Credits

Productie:

Bombero International

mail@bombero-int.de

+494031182380

Nederlandse distributie:

Cinéart

info@cineart.nl

+31205308848

www.cineart.nl

World sales:

The Match Factory

info@matchfactory.de

+4930443190520

www.the-match-factory.com

Talkshows & debatten

Aus dem Nichts: Opening

vrijdag 23 maart 2018 - 20:00

Voorafgaand aan de Nederlandse premiere van Aus dem Nichts zal burgemeester van Den Haag Pauline Krikke het festival openen en spreekt artistiek directeur Dirk van der Straaten over de film.

Aus dem Nichts: inleiding door Dirk van der Straaten

vrijdag 23 maart 2018 - 21:30

Voorafgaand aan de Nederlandse premiere van Aus dem Nichts spreekt artistiek directeur Dirk van der Straaten over de film.

Aus Dem Nichts: Q&A met strafrechtadvocaat Bart Stapert

zaterdag 24 maart 2018 - 16:00

Remke de Lange gaat in gesprek met strafrechtadvocaat Bart Stapert over de kunst van het pleiten en de omgang met bewijsmateriaal in de rechtszaal.  

Aus Dem Nichts: Q&A met journalist Wouter Meijer

zaterdag 31 maart 2018 - 19:00

Sophie Derkzen gaat in gesprek met Wouter Meijer (NOS) over de zogeheten dönermoorden die in Duitsland werden gepleegd tussen 2000 en 2006. De moorden vormen de inspiratie voor het scenario van Aus Dem Nichts