Back to the Taj Mahal Hotel

Carina Molier

Nederland 2017, 70 min.

Documentaire

Gesproken taal: Engels, Duits, Urdu (Hindoestani)

Ondertiteling: Engels

Festivaljaar: 2018

De Nederlandse filmmaker Carina Molier reconstrueert aan de hand van interviews met overlevenden en archiefmateriaal de aanslag op het prestigieuze Taj Mahal Palace-hotel in het Indiase Mumbai in 2008. Bij deze aanslag kwamen tientallen mensen om het leven.

Synopsis

Op 26 november 2008 bestormden gewapende Pakistaanse mannen het beroemde vijfsterrenhotel Taj Mahal Palace in Mumbai. Urenlang werden hotelgasten gegijzeld en tientallen mensen moesten het met de dood bekopen. Jaren later keert filmmaker Carina Molier samen met vijf overlevenden terug naar de plek des onheils. Daar vertellen zij openhartig over de traumatische ervaring van de aanslag en welke impact de angstige uren die zij doorbrachten hebben gehad op hun leven.

Behalve de persoonlijke verhalen van de slachtoffers, toont de film ook het verhaal van een van de daders. Door de interviews af te wisselen met archiefmateriaal onderzoekt de filmmaker het spanningsveld tussen kwetsbaarheid en controle en stelt existentiële vragen over vrijheid, geloof, en de illusie van veiligheid in onze maatschappij.

Back to the Taj Mahal Hotel is geselecteerd voor de competitie Dutch Movies Matter.

Credits

Productie:

Witfilm

info@witfilm.nl

+31206885049

www.witfilm.nl

World sales:

Cat & Docs

info@catndocs.com

+33144617748

www.catndocs.com

Talkshows & debatten

Back to the Taj Mahal Hotel: Q&A met regisseur Carina Molier

zaterdag 24 maart 2018 - 12:00

We spreken met regisseur Carina Molier over angst en de manier waarop haar documentaire Back to the Taj Mahal Hotel tot stand kwam. 

Back to the Taj Mahal Hotel: Q&A met regisseur Carina Molier

vrijdag 30 maart 2018 - 15:15

We spreken met regisseur Carina Molier over angst en de manier waarop haar documentaire Back to the Taj Mahal Hotel tot stand kwam.