The Other Side Of Everything

Mila Turajlić

Servië, Frankrijk, Qatar 2017, 104 min.

Documentaire

Gesproken taal: Servisch

Ondertiteling: Engels

Festivaljaar: 2018

De Servische filmmaker Mila Turajlic onderzoekt in deze gelaagde documentaire de politieke geschiedenis van haar thuisland aan de hand van het leven van haar moeder Srbijanka: vooraanstaand politiek activist en professor. Winnaar van de prijs voor Beste Documentaire op IDFA 2017.

Toen Mila Turajlic’ moeder Srbijanka nog maar een klein meisje was, stond er op een dag iemand van het nieuwe communistische bewind op de stoep. Hij had de opdracht om het ruime appartement in Belgrado, waar de welgestelde familie al jaren woonde, in tweeën te delen. De tussendeuren werden gesloten en aan de andere kant werd een arme communistische familie gehuisvest.

Srbijanka bleef er altijd wonen, ontpopte zich als politiek activist en startte een gezin. Ook Mila en haar zus groeiden er op, terwijl de deuren naar de andere kant gesloten bleven. Mila zag als kind hoe hun moeder haar leven in de waagschaal legde om te strijden voor vrijheid, rechtvaardigheid en democratie.

Vanuit het appartement onderzoekt Mila het leven van haar moeder en de politieke ontwikkelingen in Servië: van de communistische staat tot aan het regime van Milosović en het hedendaagse politieke klimaat. Ze vraagt zich af wat de drijfveer was achter haar moeders activisme. Is er na al die jaren iets veranderd in Servië? En hoe ziet de nieuwe generatie de toekomst van het land?

Synopsis

The Other Side Of Everything maakt deel uit van het themaprogramma Resist.

Credits

Officiële website: http://www.othersideofeverything.com

Productie:

Dribbling Pictures

info@dribblingpictures.com

+381637715241

www.dribblingpictures.com

World sales:

HBO Europe

info@hbo.eu

www.hbo-europe.com

Talkshows & debatten

The Other Side of Everything: Skype Q&A met regisseur Mila Turajlić

zaterdag 24 maart 2018 - 18:45

Architect en filmmaker Jord den Hollander voert gesprek via Skype met regisseur Mila Turajlić

The Other Side of Everything: Introductie met Rada Sesic en skype-Q&A met regisseur Mila Turajlic

woensdag 28 maart 2018 - 19:00

Rada Sesic van het Eastern Neighbours Film Festival Den Haag zal een introductie geven op de film. Na vertoning van de film zal regisseur Mila Turajlic via Skype de vragen uit het publiek beantwoorden.