Guardians of the Earth

Filip Antoni Malinowski

Oostenrijk 2017, 85 min.

Documentaire

Gesproken taal: Engels, Duits, Frans

Ondertiteling: Engels

Festivaljaar: 2018

Kijkje achter de schermen van de klimaatconferentie in Parijs in 2015. Delegaties uit bijna tweehonderd landen kwamen bijeen om een van de grootste problemen van onze tijd onder handen te nemen: klimaatverandering. Maar hoe bereik je consensus wanneer de belangen per land sterk verschillen?

Het Verdrag van Parijs, dat tot stand kwam tijdens de klimaattop in de Franse hoofdstad in 2015, is een van de grootste mijlpalen in de geschiedenis op het gebied van afspraken rondom duurzaamheid en energieverbruik. Voor het eerst kwamen vertegenwoordigers van 195 landen bijeen om afspraken te maken over het terugdringen van de opwarming van de aarde.

De film geeft ons een bijzonder kijkje achter de schermen van de onderhandelingen, die meer dan eens moeizaam verlopen. De missie van de organisatoren is om zo veel mogelijk landen op één lijn te krijgen, maar politieke, financiële en maatschappelijke belangen zorgen er veelal voor dat deelnemers lijnrecht tegenover elkaar staan. Ondanks de complexiteit lukte het de afgevaardigden om een akkoord te bereiken. Maar wat is dit akkoord waard als deelnemers zich niet aan de afspraken houden?

Synopsis

Guardians of the Earth maakt deel uit van het themaprogramma Save the Planet.

Credits

Officiële website: http://guardians-of-the-earth.net

Productie:

Soleil Film GmbH

www.soleilfilm.at

World sales:

AUTLOOK Filmsales

welcome@autlookfilms.com

+43720346934

www.autlookfilms.com

Talkshows & debatten

Trouw presents Guardians of the Earth: Q&A met Frank Straver en Ivo de Zwaan

zaterdag 24 maart 2018 - 13:30

Nagesprek met Ivo de Zwaan en Frank Straver. De Zwaam was hoofd van de Nederlandse onderhandelingsdelegatie tijdens de klimaattop in Parijs en Frank Straver is redacteur Energie & Klimaat bij TROUW. zij spreken over kl

Guardians of the Earth: Q&A met Michel Rentenaar en Pieter Terpstra

zondag 25 maart 2018 - 16:30

Q&A met Michel Rentenaar en Pieter Terpstra

Moderator: Froukje Jansen

De Groene presents Guardians of the Earth: Q&A met VN klimaatgezant Marcel Beukeboom

zaterdag 31 maart 2018 - 18:45

Jaap Tielbeke, journalist van De Groene Amsterdammer, spreekt met Klimaatgezant Marcel Beukeboom over klimaatonderhandelingen, het bereiken van consensus als de belangen van landen sterk van elkaar verschillen en de kl