Moonlight

Barry Jenkins

Verenigde Staten 2016, 111 min.

Fictie

Gesproken taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Festivaljaar: 2018

Oscarwinnend Amerikaans drama over een jonge Afro-Amerikaanse jongen die opgroeit in een ruige buurt van Miami. De film volgt drie periodes uit zijn leven en toont hoe hij worstelt met zijn identiteit, mannelijkheid, seksuele geaardheid en plaats in de wereld.

De film volgt drie fases in het leven van Chiron: kind, tiener en jong volwassene. Chiron groeit op in een arme achterbuurt van Miami. Zijn moeder is aan crack verslaafd en heeft weinig aandacht voor hem. Zijn enige ‘rolmodel’ is de lokale drugsdealer Jean, die zich over hem ontfermt. Als tiener en jongvolwassene leert hij van zich af te bijten en raakt hij langzaam maar zeker gehard door alles wat hij meemaakt. De omgeving waarin hij leeft dwingt een bepaalde houding af, maar ondertussen woedt onder de oppervlakte de strijd met zijn geaardheid en identiteit.

Regisseur Barry Jenkins baseerde de film op het ongepubliceerde toneelstuk In Moonlight Black Boys Look Blue van Tarell Alvin McCraney. De film werd door de pers unaniem bejubeld. De Volkskrant noemde het een ‘breekbaar en uitmuntend meesterwerk’ en volgens The Guardian is de film ‘a visually ravishing portrait of masculinity’. Moonlight won Oscars voor Beste Film, Beste Mannelijke Bijrol en Beste Bewerkte Scenario.

Synopsis

Moonlight maakt deel uit van het themaprogramma Chosen by YOU.

Credits

Officiële website: http://moonlight-movie.com

Productie:

A24

info@a24films.com

+16465686015

www.a24Films.com

Nederlandse distributie:

Splendid Film

info@splendid-film.com

+31202380716

www.splendid-film.nl