Numéro Une

Tonie Marshall

Frankrijk 2017, 110 min.

Fictie

Gesproken taal: Frans

Ondertiteling: Engels

Nederlandse première

Festivaljaar: 2018

De succesvolle zakenvrouw Emmanuelle Blanchey krijgt de kans te strijden voor een positie als de eerste vrouwelijke CEO van een bedrijf in het Franse topsegment. Gesteund door een feministische lobbyclub gaat ze het gevecht aan, maar in deze door mannen gedomineerde zakenwereld stoot ze haar hoofd al snel tegen het glazen plafond.

Emmanuelle heeft het goed voor elkaar: ze heeft een goede baan als senior manager bij Franse energiemarktleider Trident en een fijn gezin. Door haar ambitie en goede kwaliteiten – ze spreekt vloeiend Mandarijn – is ze opgevallen bij een feministische club die strijdt voor het verbeteren van de positie en rechten van vrouwen binnen de politiek en in het Franse zakenleven. De huidige baas van een van ’s lands grootste bedrijven is ziek en er wordt gezocht naar een opvolger. De lobbyclub ziet in Emmanuelle de perfecte kandidaat om als eerste vrouwelijke CEO van een bedrijf van dit kaliber aan de slag te gaan. Ze zullen haar steunen in de strijd voor de functie, maar waarschuwen haar ook voor de tegenwerking die ze zal ondervinden. Emmanuelle neemt de uitdaging aan en stort zich in een wereld van intriges, politieke spelletjes en zwartmakerij, en betaalt zo een hoge prijs voor de felbegeerde positie.

Synopsis

Numéro Une maakt deel uit van het themaprogramma Second Sex.

Credits

Productie:

Tabo Tabo Films

contact@tabotabo.com

www.tabotabo.com

Nederlandse distributie:

O'Brother Distribution

omeyvaert@obrother.be

+3227394720

www.obrother.be

World sales:

Pyramide International

sales@pyramidefilms.com

+33142960220

inter.pyramidefilms.com

Talkshows & debatten

Numéro Une: Q&A met Jet Bussemaker

donderdag 29 maart 2018 - 18:45

Wat moet er in Nederland veranderen om meer gelijkheid tussen mannen en vrouwen in het bedrijfsleven en de politiek te stimuleren? Met oud-minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Jet Bussemaker spreekt met moderator Marij