Women of the Venezuelan Chaos

Margarita Cadenas

Frankrijk, Venezuela 2017, 83 min.

Documentaire

Gesproken taal: Spaans

Ondertiteling: Engels

Nederlandse première

Festivaljaar: 2018

Portret van het in wantoestand verkerende Venezuela, gezien door de ogen van vijf vrouwen van verschillende leeftijden en achtergronden. Allen hebben zij dagelijks te kampen met de ernstige tekorten aan voedsel, medicijnen en andere levensmiddelen. Ook zijn er vele politieke gevangenen en een gebrekkige rechtspraak, en viert de criminaliteit hoogtij.

Dit alles is voor veel bewoners van het land, en met name de geportretteerde vrouwen in deze film, meer dan genoeg reden om te willen vertrekken. Volgens regisseur Margarita Cadenas was Venezuela ooit een rijk, beeldschoon en welvarend land dat zich nu in chaos heeft gestort. Ze volgt in haar film vijf verschillende vrouwen die ieder op hun eigen manier te maken hebben met de erbarmelijke toestand waarin het land verkeert. Een moeder kan in de supermarkt geen luiers of babyvoeding kopen voor haar kind en heeft nauwelijks toegang tot schoon water. In ziekenhuizen is er te weinig materiaal om patiënten fatsoenlijk te behandelen en ook is er een groot tekort aan medicijnen. Ondertussen doet de overheid niets, behalve het opsluiten van politieke tegenstanders. Drugshandel, geweld en moorden zijn er aan de orde van de dag, terwijl het justitiële systeem nauwelijks functioneert.

Synopsis

Women of the Venezuelan Chaos maakt deel uit van het themaprogramma Festival Favorites.

Credits

Productie:

Les Films d'Ici

courrier@lesfilmsdici.fr

+330144522323

www.lesfilmsdici.fr

World sales:

Cat & Docs

info@catndocs.com

+33144617748

www.catndocs.com

Talkshows & debatten

Women of the Venezuelan Chaos: Q&A met journalist Edwin Koopman

zaterdag 24 maart 2018 - 11:30

Journalist Edwin Koopman spreekt over de politiek situatie in Venezuela.

Women of the Venezuelan Chaos: Panel discussie met speciale gasten en regisseur Margarita Cadenas

dinsdag 27 maart 2018 - 19:30

Panel discussie met o.a. Leopoldo López Gil, vader van politiek gevangene Leopoldo López en regisseur Margarita Cadenas over de crisis in Venezuela.