The Wound

John Trengove

Zuid-Afrika 2017, 88 min.

Fictie

Gesproken taal: Xhosa, Afrikaans, Engels

Ondertiteling: Nederlands

Festivaljaar: 2018

De Zuid-Afrikaanse fabrieksarbeider Xolani reist ieder jaar naar het verlaten berggebied van zijn stam om te helpen bij het inwijdingsritueel van jonge jongens tot man. Als een van die jongens zijn best bewaarde geheim ontdekt, is Xolani zijn leven niet meer zeker.

Xolani behoort tot de Zuid-Afrikaanse Xhosa-stam. Ieder jaar neemt hij vrij van zijn werk om te helpen bij de ‘Ukwaluka’: een ritueel dat een aantal weken duurt en waarbij jongens worden ingewijd tot man. Met een groepje mannen reist hij af naar het berggebied waar de rituelen zullen plaatsvinden. Elke man heeft zijn eigen volgeling, voor wie hij als mentor optreedt. Xolani heeft de zorg over Kwanda, de enige jongen uit de groep die afkomstig is uit een welgestelde familie in Johannesburg. De rest komt van het platteland en vindt Kwanda maar een eigenwijs stadsjongetje.

Gaandeweg komt Kwanda erachter dat Xolani verliefd is op Vija, een van de andere mentoren. Zij blijken elkaar al jarenlang in het geheim te ontmoeten tijdens de inwijding. De ontdekking zet het leven van Xolani volledig op zijn kop.

Synopsis

Credits

Officiële website: http://www.artifilm.nl/Html/thewound.asp

Productie:

Riva Filmproduktion

me@rivafilm.de

Phn: 49172 541-4999

http://www.rivafilm.de

Nederlandse distributie:

Arti Film

info@artifilm.nl

+31623885005

www.artifilm.nl

World sales:

Pyramide International

sales@pyramidefilms.com

+33142960220

inter.pyramidefilms.com

Talkshows & debatten

FHDH Presents: The Wound: Q&A met Bart Luirink

maandag 26 maart 2018 - 19:30

Q&A over de taboes die in de film aan bod komen: besnijdenis en homosexualiteit.