Delicate Balance

Guillermo García López

Spanje 2016, 81 min.

Documentaire

Gesproken taal: Spaans, Japans, Frans, Bambara

Ondertiteling: Engels

Festivaljaar: 2018

Drie verhalen uit verschillende continenten over heden en toekomst van de mensheid, met een interview met de voormalig president van Uruguay José Mujica als rode draad. Zijn ideeën over de moderne samenleving, waar economische belangen prevaleren boven menselijke waarden, zijn de verbindende factor.

In Marokko kijken Afrikaanse migranten, veelal goed opgeleide jonge mannen, vanaf hun armzalige kampement uit over de Spaanse enclave Melilla. Ze hopen ooit in Europa te geraken om er een nieuw bestaan op te bouwen. In Madrid worden hele gezinnen op straat gezet omdat ze hun huis niet meer kunnen betalen als gevolg van een crisis waarin wel de banken, maar niet hun klanten worden gered. En in Tokio zien we mannen die veel geld verdienen, maar zo hard werken dat ze een soort identiteitsloze werkmachines zijn geworden.

Voor Weapon of Choice kiezen vijf prominente Nederlanders een film waarvan ze vinden dat iedereen die gezien moet hebben. Op het festival vertellen ze meer over hun filmkeuze.

Delicate Balance is de keuzefilm van Nadia Moussaid. Zij is presentator van de wekelijkse talkshow ‘Nieuwe Maan’ (NTR) op NPO2 en presenteert de ‘De Bus’ van Nieuws & Co (NTR) op Radio 1. In 2009 studeerde ze af in de sociale en culturele antropologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Ze begon haar mediacarrière als researcher en redacteur bij MTNL/VPRO.

Synopsis

Delicate Balance maakt deel uit van het themaprogramma Weapon of Choice.

Credits

Officiële website: http://www.delicatebalancethefilm.com

Productie:

Sintagma Films

www.sintagmafilms.com

Talkshows & debatten

Delicate Balance: Weapon of Choice Nadia Moussaid

dinsdag 27 maart 2018 - 21:00

Speciaal voor Movies that Matter koos Nadia Moussaid de film Delicate Balance. Waarom maakt juist deze film zo’n indruk op haar en waarom is het belangrijk dat iedereen deze film gezien heeft? Voorafgaand aan de vertoning spre