Thank you for the Rain

Julia Dahr

Noorwegen, Verenigd Koninkrijk 2017, 87 min.

Documentaire

Gesproken taal: Engels

Ondertiteling: Engels

Festivaljaar: 2018

Vijf jaar geleden begon de Keniaanse boer Kisilu met het vastleggen van zijn leven met de camera die hij kreeg van de Noorse filmmaker Julia Dahr. Het resultaat is een opmerkelijke documentatie van de gevolgen van klimaatverandering in zijn leefomgeving.

De Keniaanse landbouwer Kisilu Musya ontpopt zich tot autodidact filmmaker wanneer hij van een Noorse regisseur een camera krijgt. Hij filmt het leven van zijn gezin, het dorp waarin hij woont en de steeds extremere weersomstandigheden in zijn land. Aanvankelijk is er enorme droogte en wacht de gemeenschap met smart op regen. Maar als deze eenmaal komt, zijn de gevolgen niet te overzien: een ongekend harde storm vernietigt Kisilu’s huis en een enorme overstroming zet het land blank en verwoest alle gewassen.

Dit motiveert de boer tot actie: hij begint een lokale beweging voor boeren om meer aandacht te krijgen voor de desastreuze gevolgen van klimaatverandering. Uiteindelijk reist hij zelfs af naar Oslo en Parijs om bij de grote klimaatconferenties zijn zegje te kunnen doen. Maar in zijn gevecht voor een betere wereld blijkt de klimaatverandering niet zijn enige vijand: bureaucratie, politieke belangen en arrogantie gooien meermaals roet in het eten.

Synopsis

Credits

Officiële website: http://thankyoufortherain.com

Productie:

Banyak Films

hugh@banyak.co.uk

+442085331240

www.banyak.co.uk

Talkshows & debatten

Thank you for the Rain: Q&A met Melle Leenstra en Julia Dahr

zondag 25 maart 2018 - 10:45

Presentator Froukje Jansen gaat in gesprek met adviseur Melle Leenstra en regisseur Julia Dahr.

Thank you for the Rain: inleiding door Kumi Naidoo

zondag 25 maart 2018 - 10:45

Inleiding door Kumi Naidoo.

Thank you for the Rain: Q&A met regisseur Julia Dahr

maandag 26 maart 2018 - 21:00

Met regisseur Julia Dahr spreken we over het maken van Thank you for the Rain, de humanitaire consequenties van klimaatverandering en de impact van haar films.

Thank you for the Rain: Q&A met Jan Willem den Besten

zaterdag 31 maart 2018 - 16:30

Waar ligt de verantwoordelijkheid als het gaat om het opvangen van de desastreuze gevolgen van klimaatverandering? Wat is de verantwoordelijkheid van Nederland? journalist Sophie Derkzen spreekt met Jan Willem den Besten