I <3 my muslim

Marjolein Busstra

Nederland 2017, 52 min.

Documentaire

Gesproken taal: Nederlands, Arabisch, Spaans

Ondertiteling: Engels

Nederlandse première

Festivaljaar: 2018

Carla is een 62-jarige Amsterdamse die zich heeft bekeerd tot de islam en is getrouwd met de bijna dertig jaar jongere Fouad. Hij is een voormalige Libische strijder die in Nederland woont. De film toont hun alledaagse leven in Nederland, maar schetst ook een persoonlijk beeld van de onrust in het Midden-Oosten en de reactie daarop binnen de Nederlandse maatschappij.

In haar jonge jaren had Carla een wild bestaan. Ze was danseres en nam volop deel aan het Amsterdamse nachtleven. Nu, vele jaren later, gaat ze bijna continu gesluierd door het leven en verbiedt haar nieuwe geloof het haar om nog naar dansfeesten te gaan. Carla heeft hier geen moeite mee, want ze vindt rust in haar geloof. Bovendien heeft het haar de liefde van haar leven gebracht: Fouad, een 33-jarige strijder uit Libië. Samen vormen ze een opmerkelijk koppel in het volkse Amsterdam Noord. Het is echter niet meer mogelijk om een gezin te starten vanwege Carla’s leeftijd. Daarom gaat Fouad op zoek naar een tweede vrouw. Voor Carla is dit niet makkelijk, maar ze staat het toe vanwege haar liefde voor Fouad. Maar het leven met z’n drieën blijkt toch lastiger dan ze had gedacht.

Synopsis

I <3 my muslim is geselecteerd voor de competitie Dutch Movies Matter.

Credits

Productie:

Lege Fles Producties

info@legefles.nl

+31644580457

www.legefles.nl

Talkshows & debatten

I Love my Muslim: Q&A met regisseur Marjolein Busstra en radicalisering expert Annebregt Dijkman

zaterdag 24 maart 2018 - 19:30

Wij spreken met regisseur Marjolein Busstra en adviseur op het gebied van radicalisering Annebregt Dijkman over toenemend extremisme en de rol van salafisme in Nederland.

I Love my Muslim: Q&A met regisseur Marjolein Busstra en Carla & Fouad

vrijdag 30 maart 2018 - 21:45

Bahram Sadeghi spreekt met regisseur Marjolein Busstra over het maken van haar film en met hoofdpersonages Carla en Fouad over hun opmerkelijke liefdesverhaal.