The Fall

Tarsem Singh

Verenigde Staten, India 2006, 117 min.

Fictie

Gesproken taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Festivaljaar: 2018

Werkelijkheid en fantasie doorkruisen elkaar in deze magische vertelling van Tarsem Singh (The Cell) over de vriendschap tussen een vijfjarig meisje en een stuntman in een ziekenhuis in het Los Angeles van de jaren twintig.

De stuntman is door een spectaculair ongeval verlamd geraakt aan zijn benen. Het meisje heeft een gebroken arm. Als ze voor hem genoeg morfine weet te smokkelen, vertelt hij haar het ongelooflijke verhaal van vijf superhelden die van een verlaten eiland ontsnappen om wraak te nemen op een boosaardige gouverneur. Het duurt niet lang voor werkelijkheid en fantasie op een gevaarlijke manier in elkaar overvloeien.

Voor Weapon of Choice kiezen vijf prominente Nederlanders een film waarvan ze vinden dat iedereen die gezien moet hebben. Op het festival vertellen ze meer over hun filmkeuze.

The Fall is de keuzefilm van Sinan Can. Hij is onderzoeksjournalist en programmamaker en onder meer bekend van de BNNVARA-serie Bloedbroeders, die in 2015 in première ging op het Movies that Matter Festival. In deze serie ondernam Can samen met de Armeens-Nederlandse musicalacteur Ara Halici een reis door Turkije en Armenië. Afgelopen najaar was zijn programma In het Spoor van IS op televisie te zien, over de opkomst en ondergang van Islamitische Staat. Hij reisde daarvoor dwars door Irak en Syrië. Een nieuw seizoen wordt op het festival vertoond.

Synopsis

The Fall maakt deel uit van het themaprogramma Weapon of Choice.

Credits

Productie:

Radical Media

newbusiness@radicalmedia.com

+12124621500

www.radicalmedia.com

Nederlandse distributie:

Paradiso Filmed Entertainment

info@paradisofilms.nl

+31206159222

www.paradisofilms.eu

Talkshows & debatten

The Fall: Weapon of Choice Sinan Can

donderdag 29 maart 2018 - 21:00

Speciaal voor Movies that Matter koos Sinan Can de film The Fall. Waarom maakt juist deze film zo’n indruk op hem en waarom is het belangrijk dat iedereen deze film gezien heeft? Voorafgaand aan de vertoning spreekt Maarten St