The Third Murder

Kore-Eda Hirokazu

Japan 2017, 124 min.

Fictie

Gesproken taal: Japans

Ondertiteling: Engels

Nederlandse première

Festivaljaar: 2018

Prachtig gestileerd Japans moordmysterie en filosofische juridische thriller. Wanneer een man de moord op zijn voormalige baas bekent, lijkt zijn veroordeling een uitgemaakte zaak. Maar omdat de man zijn verhaal steeds verandert, gaat diens advocaat op zoek naar de waarheid. Langzaam maar zeker begint hij te twijfelen aan alles.

Misumi – een serene man van middelbare leeftijd – bekent de roofmoord op de baas door wie hij kortgeleden is ontslagen wegens diefstal. Hij had geld nodig om gokschulden te betalen, zegt hij.  Aangezien hij eerder al dertig jaar gevangenzat wegens een andere moord, wacht hem nu vrijwel zeker de doodstraf.

Zijn advocaat Shigemori zoekt een goede strategie voor de verdediging. Complicerende factor is dat Misumi’s verhaal bijna van dag tot dag verandert. De advocaat trekt eropuit om te onderzoeken wat er echt is gebeurd, maar bij iedere nieuwe openbaring neemt zijn verwarring alleen maar toe. In dit mysterieuze verhaal onderzoekt gerenommeerd regisseur Hirokazu Kore-Eda (Like Father, Like Son; After the Storm) filosofische vragen over gerechtigheid, de wet en de menselijke natuur. Heeft compassie een plek in het recht? Kan iemand het verdienen om te sterven? En misschien het belangrijkst van allemaal: wie bepaalt over wie wordt geoordeeld?

Synopsis

The Third Murder is geselecteerd voor de competitie Camera Justitia.

Credits

Officiële website: http://www.cineart.nl/films/the-third-murder

Productie:

Gaga Corporation

intlsales@gaga.co.jp

+81357867135

www.gaga.co.jp

Nederlandse distributie:

Cinéart

info@cineart.nl

+31205308848

www.cineart.nl

World sales:

Wild Bunch

festival@wildbunch.eu, acquisitions@wildbunch.eu

+33 143132164

www.wildbunch.biz

Talkshows & debatten

The Third Murder: Q&A met Frans Bauduin

zaterdag 24 maart 2018 - 16:15

Voormalig strafrechter Frans Bauduin spreekt over de dilemma's die in The Third Murder aan bod komen.