Zagros

Sahim Omar Kalifa

België 2017, 102 min.

Fictie

Gesproken taal: Koerdisch, Nederlands

Ondertiteling: Nederlands

Festivaljaar: 2018

De vrouw van de jonge Koerdische herder Zagros wordt beschuldigd van overspel. Zij ontvlucht het dorp en gaat met haar dochter naar Brussel. Zagros is ervan overtuigd dat haar onrecht is aangedaan en reist haar achterna. Eenmaal in Brussel gaat Zagros toch twijfelen.

Zagros is een jonge schaapsherder die samen met zijn gezin in de bergen van Turks Koerdistan woont. Wanneer zijn vrouw Havin door zijn familie wordt beschuldigd van overspel, weet hij niet goed wat hij moet geloven. Havin besluit met hun negenjarige dochtertje te vluchten naar België, waar ze een achterneef heeft wonen. Zagros wil in haar onschuld geloven en reist haar achterna. Maar eenmaal daar aangekomen blijkt dat Havin niet de hele waarheid heeft verteld en slaat bij Zagros de twijfel toe. Hij wordt gedwongen te kiezen tussen de liefde voor zijn vrouw en de eer van zijn familie. Een keuze die steeds moeilijker wordt en Zagros langzaamaan tot wanhoop drijft.

Zagros is het speelfilmdebuut van de Belgisch-Koerdische cineast Sahim Omar Kalifa, waarvoor hij onder meer de Grand Prix van het Internationaal Filmfestival Gent in de wacht sleepte.

Synopsis

Zagros maakt deel uit van het themaprogramma Festival Favorites.

Credits

Officiële website: http://www.zagrosfilm.be

Productie:

A Private View

info@aprivateview.be

+3292401000

www.aprivateview.be

Nederlandse distributie:

Cinéart

info@cineart.nl

+31205308848

www.cineart.nl

Talkshows & debatten

Zagros: Q&A met regisseur Sahim Omar Kalifa

vrijdag 30 maart 2018 - 16:30

Bahram Sadeghi spreekt met regisseur Sahim Omar Kalifa over culturele conflicten en botsende waarden en zijn film Zagros.

Zagros: Q&A met regisseur Sahim Omar Kalifa

zaterdag 31 maart 2018 - 11:45

Met regisseur Sahim Omar Kalifa spreken we over culturele conflicten en botsende waarden en zijn film Zagros.