KABK Preps Take Over

Various Directors

2018, 120 min.

Various

Gesproken taal: Engels

Festivaljaar: 2018

Het Students' Choice programma biedt zestig internationale studenten uit het voorbereidend jaar van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten de unieke kans om deel te nemen aan ons festival, zowel in de rol van filmmaker als jurylid. Naast het volgen van masterclasses van filmprofessionals en het beoordelen van zes films uit het festivalprogramma, presenteren zij in KABK Preps Takes Over hun eigengemaakte human rights short films.

Synopsis


Tijdens dit event bepalen studenten van het voorbereidend jaar wat er gebeurt!
Het voorbereidend jaar van de KABK, Movies that Matter festival en Filmhuis Den Haag hebben de krachten gebundeld en beloven een diverse en inspirerende avond. De studenten volgden een serie masterclasses en workshops en maakten kennis met verschillende human rights thema's en film als kunstvorm. Ze werden uitgedaagd om een korte film te ontwikkelen met een eigen visie op een onderwerp dat opnieuw aan het licht moet worden gebracht.
Op deze avond worden deze korte films vertoond. Daarnaast is er ruimte voor discussie momenten, performances en muzikale interventies. Jordi Wijnalda, een inspirerende jonge filmmaker, heeft de studenten begeleid in het productieproces en is de speciale gast op deze avond.

Credits

Productie:

Geen